OptiCareer Day’22 kokosi seudun nuoret

Pietarsaaren seudun noin 1 500 nuorta saivat 31.3 mahdollisuuden tutustua seudun elinkeinoelämään OptiCareer Day’22-tapahtumassa.

Olen ylpeä siitä, että voimme koota yhteen liki 30 seudun yritystä ja organisaatiota ja antaa heille mahdollisuuden tavata seudun nuoria, mahdollisia tulevia työntekijöitä.”, sanoo aluekehittäjä Fredrik Sandelin Concordialta, joka on yhdessä kaikkien alueen koulutusjärjestäjien kanssa ollut mukana toteuttamassa OptiCareer Day ’22-tapahtumaa. Tällä kertaa tapahtuma pystyttiin vihdoin ja viimein toteuttaa livenä. ”Meillä ei ole varaa siihen, että seudun nuoret valmistuvat peruskoulusta tai toisen asteen koulutuksesta ilman hyvää kuvaa siitä, mitä yrityksemme ja julkinen sektorimme voivat tarjota heille tulevaisuudessa. Joten olen erittäin tyytyväinen suuresta osallistumishalukkuudesta.” Sandelin jatkaa.

Aamupäivän aikana kaikki seudun kahdeksasluokkalaiset sekä opettajat ja opinto-ohjaajat saivat esittelyn Optiman koulutusmahdollisuuksista sekä tutustua seudun muihin koulutusaloihin, joita Step Utbildning (Step Koulutus) ja Yrkesakademin i Österbotten tarjoavat. Seudun nuoret saivat kiertää Optiman tiloja, jonka jälkeen he osallistuivat yritysmessuihin, missä Radio X3M:n profiili Fanny Forsander ja kirjailija Axel Åhman toimi juontajina.

Iltapäivällä toisen asteen, kolmannen asteen opiskelijat ja muut tapahtumasta kiinnostuneet saivat mahdollisuuden tavata yrityksiä ja organisaatioita messuilla.

Aamupäivällä järjestettiin tapahtuman YouTube-kanavalla* suora lähetys paneelikeskustelusta, johon olimme koonneet 12 seudun elinkeinoelämän ja kuntien edustajaa. Kaksikielisen paneelikeskustelun aiheena oli uramahdollisuudet ja työmarkkinat Pietarsaaren seudulla ja tapahtuman juontajana toimi Antti Koivukangas. Tästä livelähetyksestä tulee myöhemmin tekstitetty ja käsitelty versio mutta voitte jo nyt katsoa tallenteen.

Keräämme parastaikaa palautetta tapahtumasta ja ajatuksena on kevään aikana päivittää YouTube-kanavaa ja kerätä siihen uuttakin sisältöä. Odotamme innolla seuraavaa OptiCareer Day-tapahtumaa tammikuussa 2023!

Iso kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

*YouTube-kanava luotiin ratkaisuksi pandemian iskiessä, milloin fyysistä tapahtumaa ei voitu järjestää vuonna 2021.