OptiCareer Day 2022

Tervetuloa tutustumaan Pietarsaaren seudun elinkeinoelämään OptiCareer Day ’22-tapahtumaan torstaina 31.3!

Nuorisot ovat tulevaisuutemme, ja haluamme antaa heille inspiraatiota ja toivoa tulevaisuuteen. Haluamme näyttää heille, että Pietarsaaren seutu on ainutlaatuinen paikka asua ja työskennellä, ja mihin voi palata maailmalta tai opiskelun jälkeen.

Torstaina 31.3 OptiCareer Day järjestetään laajan yhteistyön voimin koulutustenjärjestäjien ja elinkeinoelämän kanssa Pietarsaaren seudulla. Päivän aikana kokoamme noin 1 700 nuorta, 6 toisen ja kolmannen asteen koulutusjärjestäjää, kaikki kuntiemme peruskoulut sekä yli 35 yritystä ja rekrytoivia organisaatiota seudultamme.

Miksi teemme tätä?

On tutkittu, että alueemme kärsii tietystä ”aivovuodosta” – nuoret muuttavat liian usein pois. Olemme tehneet myös selvityksen, mistä käy ilmi, että yrityksemme tarvitsevat ammattitaitoisia työntekijöitä, joita on yhä vaikeampi löytää. Ajatuksemme on, että mitä paremmin onnistumme tekemään nuoristamme tietoisia seutumme mahdollisuuksista ja inspiroimaan heitä osoittamalla, että yrityksemme ja ihmiset tekevät mielenkiintoisia asioita – sitä todennäköisemmin he haluavat elää ja työskennellä täällä tulevaisuudessa. Uskomme myös, että nuorten tietämystä seutumme elinkeinoelämästä ja mahdollisuuksista voidaan aina vahvistaa. Olemme vakuuttuneita siitä, että yhdessä olemme vahvempia ja voimme nostaa Pietarsaaren seutua houkuttelevana paikkana maailmassa.

Ohjelma

Klo 9:30 on 45 minuutin suoralähetys OptiCareer Day:n YouTube-kanavassa, missä keskustelemme eri yritysten ja tahojen kanssa Pietarsaaren seudun työmarkkinasta.

Optimalla Klo. 9-14 tapahtuma seudun kahdeksasluokkalaisille

Nuorten on tiedettävä varhaisessa vaiheessa, minkälaisia uramahdollisuuksia täällä on ja miten he voivat löytää unelmatyönsä. Ohjelmaan kuuluu linjojen esittely, kiertue ja yritysten tapaaminen Optimasalissa. Tämän osan päätavoitteena on herättää nuorten uteliaisuus seudun elinkeinoelämään ja osoittaa uramahdollisuuksia, ja toisaalta, että yritysten saavat esittää toimintansa ja tavata tulevaisuuden työntekijät. Fanny Forsander ja Joel ”Seesar XL” Rönn (mm Yle Radio X3M) toimivat juontajina kahdeksasluokkalaisten vierailulla klo 9-14:00 välisenä aikana

Iltapäivällä 14:15-17:00 yleisö on tervetullut Optimaan ja yritysmessuun. Yritysmessulla osallistuvat yritykset haluavat tavata sekä nuoria että aikuisia, jotka etsivät työtä ja suunnittelevat uusia uravaihtoehtoja. Iltapäivällä kävijät voivat keskustella urasuunnitelmistaan yli kolmenkymmenen-viiteen yrityksen ja toisen ja kolmannen asteen koulutusjärjestäjien kanssa.

Sekä yritykset että järjestäjät toivovat, että mahdollisimman monet yleisökävijät käyttävät tilaisuutta ja vierailevat Optimalla tänä päivänä.

Lisätietoja ja esittäjäluettelo löytyy osoitteesta www.optimaedu.fi/optic

Messukartta – Optimasali