Mira Tallgård

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä.

Kolme hienoa asiaa Pietarsaaren seudulla Mira Tallgårdin mukaan:

1. Kaksikielisyys on rikkaus. Ja kielikylpyoppilaille, joiden kanssa Mira työskentelee, on luonnollista oppia sekä suomea että ruotsia.

2. Pienellä paikkakunnalla sinusta ollaan kiinnostuneita, ja esimerkiksi koulun kautta pääsee helposti sosiaalisiin ympyröihin.

3. Mahdollisuudet päästä ulkomaille ovat hyvät.

Nimi: Mira Tallgård, syntynyt Göteborgissa, Ruotsissa, täysin suomenkieliseen perheeseen, mutta kasvanut Oulussa. Mira on asunut oman perheensä kanssa Kruunupyyssä jo monta vuotta.

Työ: Apulaisrehtori ja erityisopettaja Pietarsaaren Kielikylpykoulussa, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2001.

Opiskellut: Luokan- ja erityisopettajaksi Vaasassa.

Perhe: Olav Tallgård, kotoisin Kruunupyystä, ja lapset Oliver, 17 vuotta, Jemina, 15 vuotta ja Clara, 11 vuotta.

Asunto: Asunut vuodesta 2007 omassa kivitalossa, jonka he ovat rakentaneet itse ja jossa on iso terassi keväästä ja kesästä nauttimiseen. Koti sijaitsee Kruunupyyn keskustassa, urheilukentän, koulun ja jäähallin läheisyydessä.

Vapaa-aika: Viettää mielellään aikaa ystävien kanssa ja tekee aika ajoin käsitöitä, esimerkiksi olkihimmeleitä. Sisustus ja design ovat myös lähellä sydäntä. Perhe nauttii kesällä puutarhassa oleskelusta ja viettää aikaa myös kesämökillään Luodonjärven äärellä.

Kulkuneuvot: Perhe ajaa aina kun mahdollista kimppakyydillä Pietarsaareen, jossa sekä Mira ja Olav ovat töissä. Olav OMI Clinicillä fysioterapeuttina ja Mira juuri valmistuneessa Kielikylpykoulussa. Vanhin poika opiskelee Optimassa ja kulkee aamuisin samalla kyydillä, mutta palaa usein iltapäivisin bussilla kotiin. Olav pyöräilee joskus kotiin Kruunupyyhyn, mistä tulee noin 25 km pituinen matka.

Unelmoi: Matkustamisesta. Perheellä on ystäviä Etelä-Italiassa, joiden luona heillä on tapana vierailla noin joka toinen vuosi, ja nyt on kaipuu päästä matkustamaan sinne tai jonnekin muualle.

Haluatko tietää lisää Pietarsaaren seudun työ- ja asumismahdollisuuksista?

Tutustu seudun avoimiin työpaikkoihin ja elämään Pietarsaaren seudulla.

#maailmanparaspaikka #pietarsaarenseutu #elämänlaatu #osaajienhoukuttelu