”Meillä on vain yksi auto”

Viiden lapsen äidille, Josefin Holmlundille, vastuullisuus on tärkeää. Vastuullisuusajattelu näkyy mm. miten Kruunupyyssä asuva perhe matkustaa.

Josefin ja Wintra Holmlund

Meillä on vain yksi auto, mutta ihan ilman autoa emme pärjää. Meillä on sukulaiset ja ystävät, jotka asuvat kaukana ja julkinen liikenne on rajallinen. Perheen toinen ”auto” on pyörävaunu, jolla Josefin vie ja hakee lapsia päiväkodista joka arkipäivä. Kilometreissä matka (edestakaisin) on 7,5 km.

Perhe haluaa matkustaa vastuullisesti – ensinnäkin ympäristön vuoksi, mutta myös koska vastuullinen matkustaminen on yleensä parempi valinta omalle terveydelle. Jos hankkisimme toisen auton niille päiville, jolloin on todella kylmä tai todella huono sää, niin uskon että löytäisin tekosyitä, miksi en lähtisi pyörällä, Josefin sanoo.

Pidemmillä matkoilla perhe matkustaa junalla. ”Se on vähän kalliimpaa, mutta samalla se on lapsille kokemus matkustaa jollain muulla kuin autolla, eikä tarvitse miettiä, hajoaako auto”, Josefin sanoo.

Pyöräilemme – Pietarsaaren seudun pyöräilykampanja pitää tauon heinäkuussa ja jatkuu taas elokuussa. Heinäkuussa jatkamme vastuullisuuskertomusten jakaminen, ja tällä kertaa saatte tutustua asukkaiden vastuullisuuskertomuksiin. Niiden on tarkoitus toimia inspiraationa ja muistuttaa että myös pienellä teolla voi olla suuri vaikutus.