Lukiolaispojat ovat yrittäjiä vapaa-ajallaan –Teodor ja Atte pesevät autoja opintojen ohella

Pian 18-vuotias Teodor Granholm ja 16-vuotias Atte Hellén ovat pyörittäneet yhdessä H&G Autospata Pietarsaaressa viime vuoden lokakuusta lähtien. Vielä huhtikuun puolivälissä he pääsivät Kenkäsepäntiellä sijaitsevaan autohalliin, jossa he nyt pesevät autoja lukio-opintojensa ohella.

Askel yrityksen perustamiseen ei ollut niin suuri, koska olemme pesseet autoja harrastuksena pitkään ja autonhoito kiinnostaa, Teodor kertoo.
Kaverit ovat investoineet autojen pesuun sekä sisältä että ulkoa sekä vahaukseen, kiillotukseen ja maalin suojaamiseen. Lisäksi hintaan sisältyy, että pojat noutavat pestävän auton ja tuovat sen takaisin. Tätä erityisesti vanhemmat ihmiset ovat arvostaneet.

Olemme jo saaneet paljon palautetta tyytyväisiltä asiakkailta, hän lisää.

Hienosti pestyt ja kiillotetut autot ovat Aten (v.) ja Teodorin intohimo.

Yrittäjäksi ryhtyminen on tullut heille molemmille hyvin luonnollisesti, mikä voi johtua siitä, että molemmat tulevat yrittäjäperheistä. Tästä huolimatta matkan varrella on ollut asioita, joissa he ovat tarvinneet tukea ja apua, ja silloin he ovat kääntyneet Concordian yritysneuvojien puoleen.

– Erityisesti verotusasioissa on ollut hyvä voida kääntyä Concordian puoleen, Atte Hellén sanoo.

– Lisäksi olemme saaneet tietoa siitä, missä kannattaa tulla nähdyksi, että on tärkeää sekä olla sosiaalisessa mediassa että saada verkkosivut asiakkaiden löytämiseksi, Teodor lisää.

Yrittäjyys ei poikien mukaan häiritse lukio-opintoja niin paljon. Tänä kesänä heillä on enemmän aikaa yritykselleen, mutta heillä on myös muita kesätöitä. Lukion jälkeiselle ajalle heillä on myös jo joitain suunnitelmia.

– Taloustieteteen opinnot kiiinnostavat, voi olla että muutamme silloin Vaasaan. Mutta siinä tapauksessa voimme vain ottaa yrityksen mukaamme opiskelupaikalle, Teodor miettii ja samaa mieltä on Atte.

Teodor Granholm ja Atte Hellén ovat saaneet paljon apua Concordian Sanna Kankaanpäältä.

Concordian yritysneuvoja Sanna Kankaanpää kannustaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä:

– Yrittäminen ei ole iästä kiinni. Jos löytää mahdollisuuksia kokeilla yrittäjyyttä sen voi hyvinkin tehdä turvallisesti käyttämällä apuna omia verkostoja ja kehityskeskusten asiantuntijoita.

Yritysten perustaminen, liiketoimintasuunnitelmat, start-up yritykset
sanna.kankaanpaa@concordia.jakobstad.fi
+358 500 160 908