Kutsu EMIGRATIEBEURS EXPOON Hollantiin 1.-2.4.2023!

Pietarsaaren seutu osallistuu mukaan Houtenissa, Hollannissa järjestettäviin Emigrtiebeurs Expo -rekrytointimessuihin. Seudun yritykset tervetuloa mukaan tähän Euroopan suurimpaan maastamuuttotapahtumaan.

Tapahtumassa käy vuosittain n.11 000 työnhakijaa tai työperäistä maastamuuttoa harkitsevaa osaajaa. Suomi on tapahtumassa mukana #FinlandWorks osastolla. Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton Talent Coastline -ekosysteemistä messuilla edustaa Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia sekä Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan Eures-asiantuntija.

Yritys, haluatko työnantajana saada näkyvyyttä Emigration Expon työnhakijoiden joukossa?

Talent Coastline tarjoaa osana Emigration Expon FinlandWorks-osastoa Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan työnantajille mahdollisuuden tavoittaa potentiaalisia työntekijöitä Hollannista.
Voit ilmoittaa meille avoimesta työpaikastasi ja välittää työpaikkailmoituksen, jolloin me hoidamme näkyvyyden messuilla puolestasi maksuttomasti. Avustamme tarpeen mukaisesti englanninkielisen työpaikkailmoituksen laatimisessa. Näkyvyyttä edistetään mm. FinlandWorks messuosastolla, tapahtuman internetsivuilla, WorkInFinland-sivustolla ja sosiaalisessa mediassa.
Voit myös lähteä mukaan messuille ja edustaa omaa organisaatiotasi FinlandWorks-osastolla. Messuille osallistumisesta ei peritä erillistä maksua mutta organisaatio vastaa omista majoitus- ja matkakustannuksistaan.

Mitä Talent Coastline tekee ja keneen voit ottaa yhteyttä?

Talent coastline -ekosysteemi on toimija- ja yrityskentän vapaaehtoisen yhteistyön ja kumppanuuden muoto, jonka sateenvarjon alaisuudessa alueen eri toimijat kehittävät Talent Boost-toimia Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Ekosysteemi toimii kansainvälisten rekrytointien, kansainvälistyvien työyhteisöjen ja monimuotoistuvien toimintakenttien tukemiseksi ja edistämiseksi, jotta alue ja yritykset säilyvät elinvoimaisina. Talent Coastlinen messutiimi lähtee tavoittelemaan uusia osaajia alueen yritysten ja muiden työnantajien tarpeisiin Hollannin Emigration Expo -tapahtumasta. Mukaan messuille pääsee helposti ottamalla yhteyttä Talent Coastlinen -messutiimiin. Työnantajien tulee ainoastaan ilmoittaa tiimille avoimesta työpaikasta, ja tiimi huolehtii tehtävän markkinoinnista messuilla täysin maksuttomasti. Messuosaston lisäksi osallistumiseen kuuluu ennakkomarkkinointia, jonka kautta avoimia työpaikkoja saa esiin tapahtumaportaaliin. 

– Työvoiman saatavuuden kanssa on Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla merkittäviä haasteita. Lisäksi alueella on merkittävästi uusia hankkeita ja investointeja tuloillaan. Kansainväliset rekrytoinnit ovat välttämätön osa yritysten työvoimatarpeiden ratkaisurepertuaaria, painottaa Pohjanmaan ELY-keskuksen kotouttamispäällikkö Emine Ehrström.  

Talent Coastlinen messutiimi kartoittaa alueen yrityksiltä halukkuutta tulla mukaan Hollantiin. Yritys voi siis lähteä mukaan messuille ja edustaa omaa organisaatiotaan Finland Works-osastolla. Osallistuva yritys maksaa vain omat matkustus- ja yöpymiskustannukset.   

–  Myös avoimista työpaikoista kannattaa olla meihin matalalla kynnyksellä yhteydessä.  Me hoidamme tehtävien näkyvyyden edistämisen osaajien keskuudessa tavoitellen sitä, että työnantajille tulee potentiaalisia hakijoita, joista he toivottavasti löytävät sen oikean, toteaa Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen Talent Insights -projektin projektipäällikkö Richard Lähteenmäki.    

Messuilla markkinoidaan työpaikkojen ohessa asumiseen, elämiseen ja opiskeluun liittyviä mahdollisuuksia eri alueilla Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla.   

 – Asuminen, eläminen, palvelut ja vapaa-ajan mahdollisuudet ovat tärkeitä vetovoimatekijöitä itse työpaikkojen lisäksi, kun lähdemme tavoittelemaan uusia osaajia.  Alueemme tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet uuden kodin ja arjen rakentamiseksi, ja kaunis luontomme poikkeaa huomattavasti siitä, millaista se tiiviisti asutussa Hollannissa on, kertoo Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian Talent Insights -projektin projektipäällikkö Heidi Matinlassi, joka osallistui myös edellisen kerran järjestettyihin messuihin keväällä 2020.   

ILMOITTAUDU MUKAAN ILMOITTAMALLA AVOIN TYÖPAIKKA TAI MATKUSTAMALLA MUKAAN MESSUILLE!

Heidi Matinlassi, projektipäällikkö Talent Insights, heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi, 050-433 8458
Eva Gädda, projektipäällikkö SeutukaupunkiREKRY, eva.gadda@concordia.jakobstad.fi ,

Marko Laukas, EURES-asiantuntija marko.laukas@te-toimisto.fi , puh. 0295 056 247