Kolme kuntaa, kolme tapahtumaa  – yksi roadshow 

Miltä Pietarsaaren seudun työmarkkinat näyttävät? Miten voimme varmistaa työvoiman saatavuuden seudulle? Tämä on ollut roadshown teemana. Järjestäjinä ovat toimineet paikalliset yritysyhdistykset yhteistyössä muun muassa Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian kanssa.  

Aamukahvitilaisuus Pedersöressä 20.1.2023 

-Puhumme kriisistä, sanoo Concordian projektipäällikkö Heidi Matinlassi tilannekuvassa, jonka hän antoi Pietarsaaren seudun työmarkkinoista ja työvoiman saatavuudesta aamukahvin aikana Pedersöressä.  

Tapahtuma Polariksessa kokosi yhteen joukon työnantajia ja koulutustarjoajia. Teemana oli työmarkkinat, vetovoima ja pitovoima. Projektipäälliköt Eva Gädda ja Heidi Matinlassi Concordiasta esittelivät katsauksen Pietarsaaren seudun työmarkkinoihin ja antoivat esimerkkejä kolmesta tavasta rekrytoida kansainvälisiä osaajia. Johanna Järvikivi, Pietarsaaren seudun Kotouttamisportista, kertoi kotouttamispalveluista ja siitä, miten yritykset voivat hyötyä niistä.  

Aamukahvin järjestivät Pedersören Yrittäjät yhteistyössä Concordian kanssa.  

Nykarleby Recruitment Boost 9.2.2023 

Concordia nosti esiin tilannekuvan ja kolme rohkeaa rekrytointiväittämää puheenvuorossaan Uudenkaarlepyyn rekrytointibuustin ensimmäisessä osassa, johon paikalliset työnantajat olivat kokoontuneet.  

-Tulevaisuuden rekrytoinnit eivät ole välttämättä sinulle sukua, väitti projektipäällikkö Eva Gädda.  

Paikalla tapahtumassa oli muun muassa Semin Aganovic, kansainvälinen rekrytointi Bosnia-Herzegovinasta, joka on löytänyt tiensä Uuteenkaarlepyyhyn paikallisen henkilöstöpalveluyrityksen ja EURES-verkoston kautta. Hän on muuttanut Uuteenkaarlepyyhyn työn takia ja viihtyy. Tapahtuman toisessa osassa kahdeksan työnantajaa ja neljä muuta näytteilleasettajaa tapasivat n. 70 kesätyönhakijaa, työnhakijaa ja kansainvälistä paikallista kykyä.  

Tapahtumapaikka oli Juthbackan kartano ja tapahtuman järjestivät Nykarleby Innovation Center, Nykarleby Företagare ja Concordia.  

Kunta- ja yrittäjäinfo Kruunupyy 21.2.2023

Yritykset, kunnan työntekijät ja muut asiasta kiinnostuneet kokoontuivat kunta- ja yritystietoa varten kunnantalolle. Vt. kunnanjohtaja Marcus Henricson kertoi kunnan teollisuustontti- ja harkintapolitiikasta. Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordiasta kerrottiin suurista ja keskisuurista hankkeista Pohjanmaalla sekä miten varmistetaan työvoiman riittävyys seudulla.  

-Uskalla palkata kansainvälisiä osaajia ja panostaa työnantajabrändäykseen, kannustivat Concordian projektipäälliköt Heidi Matinlassi ja Eva Gädda.  

Tapahtuman järjesti Kruunupyyn Yrittäjäyhdistys, Kruunupyyn kunta yhteistyössä Concordian kanssa.  

Ovatko työvoimakysymykset ajankohtaisia teille?
Onko teillä suunnitelmaa varmistaaksenne työvoiman saatavuutta tulevaisuudessa?

Ottakaa yhteyttä, jos haluatte keskustella näistä kysymyksistä:

Eva Gädda, projektipäällikkö. SEUTUKAUPUNKIrekry
+358 10 239 7566
eva.gadda@concordia.jakobstad.fi

Heidi Matinlassi, projektipäällikkö, Talent Insights
+358 50 433 8458
heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi