Kokemusten vaihto kiertotalouden ja vastuullisuuden teemoilta

Tällä viikolla Pietarsaaren seutu osallistui Cradlenet:in järjestämään webinaariin (Möt fem projekt för hållbar och cirkulär samhälls- och affärsutveckling), jonka pääaiheena oli kokemusten vaihto sekä Pietarsaaren seudulla että Jämtlandissa toteuttavien vastuullisuushankkeiden tulosten esittely.

Pietarsaaren seudulta nostimme esiin Pohjanmaa matkalla muutokseen-tiekartan, Vastuullinen Pietarsaaren seutu-konseptualisoinnin sekä valotimme tulevia hanketeemoja ja strategisia pääaiheita seutukehitystä ajatellen.

Pystyimme webinaarin aikana ja sen jälkeen totea, että meillä molemmissa maissa on samoja haasteita ja mahdollisuuksia, moni oli ne kerta, kun pystyimme yhtenemään hankekokemuksissamme olevia samoja piirteitä. Oli myös hienoa kuulla, että elinkeinoelämä sekä Jämtlandissa ja Pietarsaaren seudulla on hyvin aktiivisesti mukana ja sitoutuneita vihreän siirtymän aktiviteeteissa.

Odotamme innolla jatkoa tälle kokemusten vaihtoon kollegoidemme kanssa sekä Jämtlandissa että muualla Ruotsissa. Meillä on paljon opittavaa toisiltamme!