Investointituki oli hyvä apu, kun Kristian halusi laajentaa liiketoimintaansa

Kristian Eklundin toimisto, työpaja ja varasto sijaitsevat suuressa hallissa Munsalantiellä Uudessakaarlepyyssä. Detailworks-yrityksellä on monta jalkaa: hienopuusepäntyöt, pintakäsittelypalvelut, motiivimaalaukset ja purjeveneiden huoltopalvelu. Purjeveneiden huoltopalvelu koostuu erilaisista puusepäntöistä Nautorille.

– Kaikki jalat ovat tärkeitä, mutta jotkut niistä tarjoavat enemmän tuloja ja töitä. Minusta tuntuu, että motiivimaalaus on jäänyt hieman taka-alalle, joten olen päättänyt panostaa siihen hieman enemmän tänä keväänä, Eklund sanoo tavatessamme hänen työpajassaan.

Kristian Eklund kokee saaneensa Concordialta hyvää apua, kun hän on tarvinnut apua eri tukimuotojen hakemisessa.

Niin sanotussa maalauskammiossa on lähes kokonaan peitetty auto Mercedes c250. Airbrush-maalauksessa Kristian Eklund pääsee todella käyttämään kiehtovuuttaan yksityiskohtiin. Motiivi on vielä hieman salaisuus, mutta ajatuksena on, että hän pääsee esittelemään autoa eri paikoissa ennen kesää.

– Se on minulle keino näyttää, mitä osaan ja teen.

Kristian Eklund kasvoi maitotilalla, mutta päätti sitten kouluttautua artesaani-puusepäksi Teerijärvellä. Hän on aina ollut hyvä piirtämään, ja hän on itseoppinut airbrush-taiteilija.

Hänen isoisänsä oli erittäin taitava kaikenlaisissa puusepäntöissä, ja on myös opettanut Kristianille paljon. Yrityksessään detailworksissa Kristian saa käyttää kaikkia taitojaan.

Yrityksen perustaminen tyhjästä vaatii jonkin verran tekemistä, mutta Kristian Eklund kokee saaneensa Concordialta hyvää apua ja tukea mm. starttirahan ja liiketoimintasuunnitelman osalta. Ensimmäinen vuosi oli lähinnä pääoman saamista yritykseen. Sitten, kun hän tarvitsi tilaa, hän sai apua myös rahoituksen hakemisessa ja vakuuksien hankkimisessa.

Investointituen ansiosta Kristian pystyi investoimaan hyvään maalauskammioon maalaustöitä varten.

– Kun tarvitsin maalauskammion, hain ja sain investointitukea. Ja nyt olen jättänyt uuden hakemuksen, koska yritys tarvitsee uuden kompressorin ja tarvikkeita, Eklund kertoo.

Hän omistaa hallin, jossa yritys toimii. Se koostuu kahdesta osasta, mikä mahdollistaa toisen osan vuokraamisen tarvittaessa. Mutta sellaista tarvetta ei näytä olevan lähitulevaisuudessa. Yrityksessä on tällä hetkellä Kristianin lisäksi yksi työntekijä ja yritys jatkaa kasvuaan. Kristian kertoo tarvitsevansa ammattitaitoista väkeä, joten uusia rekrytointeja on käynnissä.

Yritysneuvoja Sanna Kankaanpää Concordiasta neuvoo:

– Kun mietitte investointien tekemistä, oli kyseessä sitten hallin ostaminen tai rakentaminen ja konekannan laajentaminen, ottakaa yhteyttä mielellään jo siinä vaiheessa kun asia on vielä suunnitteluasteella. Silloin kartoitetaan ajoissa mitä tukimahdollisuuksia on mahdollista hakea ennen investoinnin tekemistä.

Sanna Kankaanpää

Yritysneuvoja

Yritysten perustaminen, liiketoimintasuunnitelmat, start-up yritykset

sanna.kankaanpaa@concordia.jakobstad.fi

+358 500 160 908