Hävikkirinki Pietarsaaren seudulla

Syyskuussa, Kestävän kehityksen viikon aikana, Concordia järjesti inspiraatioaamiaisen yhdessä muutosaktivisti Isabelle McAllisterin kanssa. Siitä syntyi idea hävikkiringistä, eli foorumi, jossa yritykset voivat jakaa keskenään hävikkimateriaalejaan.

Joulukuun alussa vuokrattiin sähköbussi, koottiin ryhmä, joka koostui yritysedustajista sekä seudun valmistavista että luovista yrityksistä ja lähdettiin hävikkirinki-kiertoajelulle. Päivän aikana vierailtiin viidessä seudun eri yrityksessä, jossa saatiin tutustua heidän hävikkimateriaaleihinsa. Osallistujat saivat kaivaa, tunnustella, visioida ja visualisoida mitä näistä hävikkimateriaaleista voisi tehdä ja luoda.

Päivän aikana ehdittiin vierailla Fluid-Bagilla, Brisalla, After Eightissä, Elsa Möbelillä ja Essmalla, ennen kuin päivä päätettiin luciapulla-kahvitteluun. Palaute päivästä oli yksiselitteinen – tätä pitäisi tehdä enemmän!

– Oli todella inspiroivaa nähdä, miten luovuus ja ideat virtasivat, päivän matkajohtajat Tomas Knuts ja Malin Fleen Concordialta toteavat.

Vastuullisuustyötä on tehtävä yhdessä

Vastuullisuuustyötä pitää tehdä yhdessä ja yhteistyössä. Jakamalla työskentelytapoja, ideoita ja hävikkimateriaaleja ovat hyviä esimerkkejä kiertotaloudesta käytännössä. Jätteet ovat vain resursseja väärässä paikassa, toteavat Knuts ja Fleen, jotka odottavat mielenkiinnolla Pietarsaaren seudun hävikkiringin jatkamista.

Tomas Knuts

Projektipäällikkö CIT – Circular Insights & Transition
tomas.knuts@concordia.jakobstad.fi
+358 10 239 7560

Malin Fleen

Projektipäällikkö DeCiDe – Developing Circular Design
malin.fleen@concordia.jakobstad.fi
+358 10 239 7565