Hauke Carstensen

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä.

Kolme hienoa asiaa Pietarsaaren seudulla Hauke Carstensenin mukaan:

1. Seudun upea luonto rannan ja meren läheisyydessä.

2. Helppo saavutettavuus sekä yksityisesti että liikeasioissa Kruunupyyn lentokentän ansiosta.

3. Talojen ja maan hintataso on monia paikkoja alhaisempi, minkä ansiosta voit omistaa kotisi ja luoda haluamasi elämäntyylin.

Nimi: Hauke Carstensen, kotoisin Schleswig-Holsteinista Pohjois-Saksasta, Tanskan rajalta. Hän on asunut myös Uppsalassa Ruotsissa 2010–2018 ja asuu nyt Uudessakaarlepyyssä perheensä kanssa, vuodenvaihteesta 2018–2019 lähtien.

Työ: R&D Engineer Amada Automation Europella Pännäisissä, Pedersöressä. Hän viihtyy hyvin kehitykseen liittyvissä työtehtävissään. Suurin osa voidaan tehdä etänä. Yrityksellä on myös yhteyksiä Eurooppaan ja Saksaan, joten Haukella on hyötyä työssään alkuperästään ja kielitaidostaan. Hänen on myös ollut helppo oppia ruotsia.

Opiskellut: Materiaalifysiikkaa Uppsalassa, josta hänellä on myös tohtorin tutkinto ja jossa hänet on palkittu innovaatioistaan.

Perhe: Maria, omaa sukua Fors, on kotoisin Uudestakaarlepyystä, mutta opiskellut kotieläintiedettä Uppsalassa ja työskentelee nyt Aktion Österbottenissa Leader-hankkeessa Pännäisissä. Lapset Arvid 4 vuotta ja Martha 6 kuukautta. Perheessä vanhemmat puhuvat saksaa ja ruotsia lasten kanssa ja keskenään englantia.

Asunto: Perhe asuu juuri nyt Uudessakaarlepyyssä, mutta he ovat juuri saaneet avaimet hirsitaloon Sokaluodossa, jonka he aikovat kunnostaa. Talo on 1940-luvulta ja sen sijainti on idyllinen lähellä luontoa.

Vapaa-aika: Perheen ohella leijalautailu on Hauken suuri kiinnostuksen kohde sekä kesäisin että talviaikaan. Sekä Storsand Monäsin kylässä, että Fäboda Pietarsaaressa ovat hyviä paikkoja leijalautailulle. Marialla on oma hevonen ja muutoin lapsiperhearki vie suurimman osan heidän vapaa-ajastaan.

Kulkuneuvot: Potkulauta, joka oli uutta Haukelle. Kulkuneuvo, jolla on hyvä mennä päiväkotiin nyt kun tehdään etätöitä. Muutoin maantiepyörä, silloin kun on aikaa ja pyöräilykausi. Aiemmin Hauke ja Maria kulkivat kimppakyydillä työpaikoillensa Pännäisiin.

Unelmoi: Päästä muuttamaan kunnostettuun kotiin ensi kesänä ja rakentaa elämä luonnon helmaan perheen ja muutaman lampaan ja kanan kanssa.

Haluatko tietää lisää Pietarsaaren seudun työ- ja asumismahdollisuuksista?

Tutustu seudun avoimiin työpaikkoihin ja elämään Pietarsaaren seudulla.

#maailmanparaspaikka #pietarsaarenseutu #elämänlaatu #osaajienhoukuttelu