“En tarvitse mitään”

Mikaela Björkman-Laihorinne

Mikaela Björkman-Laihorinnelle Pedersöressä vastuullisuus tarkoittaa sitä, että pidät huolta siitä, mitä sinulla on, ja jos joudut ostamaan uutta, mietit kunnolla ennen ostamista.

Mikaelalle vastuullisuus näkyy tietyssä ajattelutavassa ja säästäväisyydessä. “Jos heitän jotain pois, koska se on rikki, yritän aina olla ostamatta uutta”, Mikaela sanoo. Tämän ajattelutavan mukaan Mikaela on yrittänyt elää sen jälkeen, kun Mikaela pari vuotta sitten tajusi, että hänen elämässään oli liikaa asioita. Siksi ns. “psykologinen vastuullisuus” on hänelle tärkeää.

“En tarvitse mitään” on ajattelutapa, johon Mikaela halusi palata. Hän ymmärsi, että onni ei löydy tavaroista, jatkuvan muutoksen tavoittelusta tai rahoista. Vähemmän tavaraa tarkoittaa Mikaelalle enemmän vapautta.

Säästäväisyys, joka johtaa siihen, että hyödynnetään sitä, mitä meillä on, sen sijaan että ostetaan uutta, hyödyttää lopulta kaikkia.

Pyöräilemme – Pietarsaaren seudun pyöräilykampanja pitää tauon heinäkuussa ja jatkuu taas elokuussa. Heinäkuussa jatkamme vastuullisuuskertomusten jakaminen, ja tällä kertaa saatte tutustua asukkaiden vastuullisuuskertomuksiin. Niiden on tarkoitus toimia inspiraationa ja muistuttaa että myös pienellä teolla voi olla suuri vaikutus.