Emigration Expo 1-2.4.2023

Hollantilaiset ja Emigration Expon-messuvieraat ovat ehdottomasti sopiva kohderyhmä Pietarsaaren seudulle!

Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna (1.-2.4.2023) järjestettiin Emigration Expo, yksi Euroopan suurimmista maastamuuttotapahtumista, Houtenissa Hollannissa, noin tunnin matkan päässä Amsterdamista. Yli 11 000 maksanutta kävijää etsi messuilta uutta kotia, työpaikkaa tai paikkaa missä he voivat rakentaa uutta elämää. Työn lisäksi he hakivat myös elämänlaatua, turvallisuutta ja suhtautuvat myönteisesti Suomeen, ”maailman onnellisimpaan maahan”, perusturvallisuuteemme ja maailmanluokan koulutusjärjestelmäämme.

Monet messuvierailijat, joiden kanssa keskustelimme kahden messupäivän aikana, kertoivat että Hollanti on ahdas, kallis ja tulevaisuus epävarma. Edustaessamme Suomea ja Pietarsaaren seutua mahdollisena sijoittumispaikkana nostimme esiin lyhyet etäisyydet, luonnonläheisyyden, varhaiskasvatuksen, elinkustannukset, työn ja vapaa-ajan tasapainon, työterveyshuollon ja matalahierarkkisen työympäristön. Kaikki tämä on jotain, mitä Pietarsaaren seudun paketti ”Maailman paras paikka” voi tarjota – ja kokonaisuutemme toimii, sen näimme!

Suomella oli näkyvä messuosasto skandinaavisessa messuhallissa, joka oli messupäivien aikana suosituin halli. Pietarsaaren seutu osallistui 36 henkilön suomalaiseen delegaatioon ja vierailijoita riitti kaikille.

Messujen jälkeen olemme kutsuneet messuilla saamamme kontaktit verkkotilaisuuteen maanantaina 24.4. antaaksemme heille lisätietoa Pietarsaaren seudusta potentiaalisena sijoituspaikkana. Pietarsaaren seudun edustajien lisäksi meillä oli mukanamme Tina Nylund PPLE:stä ja Johan Fredlund Dobra Finlandista. Seudun yritysten noin 10 avointa työpaikkaa esiteltiin messuilta, muun muassa Beamex, HSJ Products, Nautor ja Solving osallistuivat vapailla työpaikoilla.

Kiinnostaako kansainvälinen rekrytointi?

Jos yrityksesi haluaa osallistua ensi vuoden Hollannin tapahtumaan tai jo syksyllä seuraavaan digitaaliseen EURES – Finland Works -messuun, ota yhteyttä! On tärkeää, että työpaikkailmoitukset ovat englanninkielisiä ja että yritykset ovat varautuneita siihen, että yrityskulttuuri ja järjestelmät kestävät englanninkielisen rekrytoinnin.

Katso lisää englanninkielisestä Work here-sivulta!

Heidi Matinlassi, Projektipäällikkö, Talent Insights

010 239 7557, heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi

Eva Gädda Projektipäällikkö, SEUTUKAUPUNKIrekry

010 239 7566, eva.gadda@concordia.jakobstad.fi