Concordian vastuullisuustyö

Concordia työskentelee laajasti vastuullisuuskysymysten ja kiertotalouden parissa.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Mitkä ovat keskeiset teemat, jotka ovat ajankohtaisia juuri nyt?

Pyrimme elämään kuten opetamme. Viimeisen vuoden aikana olemme keskustelleet paljon siitä, mitä vastuullisuus ja kestävä kehitys tarkoittaa meillä Concordialla. Tässä kehitystyössä on ollut tärkeää saada koko henkilökunta mukaan keskustelemaan ja priorisoimaan ne asiat, joihin meidän olisi keskityttävä. Olemme analysoineet prosessejamme, jotta voimme nähdä missä meillä on suurimmat ilmastovaikutukset ja aloitimme keskittymällä niihin.

Olemme päättäneet keskittyä kolmeen osa-alueeseen: liikenne, tapahtumat ja hankinnat. Olemme nyt päässeet prosessissa niin pitkälle, että meillä on laadittuna kolme ohjelmaa koskien näitä teemoja.

  1. Matkustusohjelma – Tehtävämme on pysyä ajan tasalla toimintaympäristömme muutoksista, kouluttautua ja verkostoitua. Siksi olemme nähneet tarpeen miettiä, kuinka matkustamme ja liikumme mahdollisimman vastuullisesti.
  2. Vastuulliset tapahtumat – Järjestämme usein erilaisia ​​tapahtumia ja tilaisuuksia asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Kehitimme siksi toimintasuunnitelman vastuullisille tapahtumille, joka sisältää vaatimuksia sekä meille järjestäjinä, mutta korostaa myös toimenpiteitä, jotka mahdollistavat yhteistyökumppaneidemme ja tapahtuman osallistujien vastuullisen toiminnan.
  3. Vastuulliset hankinnat – Otamme nyt vastuullisuuskriteerejä huomioon kaikissa ostoissamme ja hankinnoissamme. Haluamme tämän avulla itse toimia vastuullisesti mutta toivomme myös, että kumppanimme korostavat vastuullisuutta ja kiertotaloutta toiminnassaan ja tarjoamissaan palveluissaan ja tuotteissaan.

Ilmastosopimus allekirjoitettu

Concordia on allekirjoittanut Pietarsaaren seudun ilmastosopimuksen, joka ohjaa myös päivittäistä toimintaamme. Tämän teon myötä haluamme innoittaa toisia allekirjoittamaan sen osana seutumme yhteistä matkaa kohti vastuullista ja kestävää Pietarsaaren seutua.

Mutta voimme jo nyt todeta, että vastuullisuusajattelusta on tullut luonnollinen osa kehitystyötämme. Se näkyy esimerkiksi siinä, miten lajittelemme roskamme, pyrimme vähentämään jätteitämme, mitä odotuksia meillä on taloyhtiömme, kumppaneita kohtaan jne. Emme näe vastuullisuustyötä erillisenä projektina, vaan se sisältyy tehtäviimme kaikilla tasoilla. On tärkeää aloittaa pienestä ja laajentaa asteittain. Ja tässä tietysti haluamme auttaa ja innostaa muita yrityksiä, organisaatioita ja kuntia seudullamme.

#vastuullinenpietarsaarenseutu #maailmanparaspaikka #pietarsaarenseutu