Amapola Flyg aloittaa lennot Kokkola-Pietarsaaresta Kramforsiin ja Arlandaan 2.5. lähtien.

Lentoliikenne Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta Ruotsiin on ollut keskeytettynä jo useamman vuoden, mutta nyt ruotsalainen lentoyhtiö Amapola Flyg avaa mahdollisuuden lentää Arlandaan ja Ruotsista eteenpäin maailmalle. Matkalla Tukholmaan tehdään lyhyt välipysähdys Kramforsissa. Aluksi lennetään nejä kertaa viikossa:

Arlanda – Kokkola-Pietarsaari (Kramforsin kautta)
Klo 17.15-20.25 (maanantaista torstaihin)

Kokkola-Pietarsaari – Arlanda (Kramforsin kautta)
Klo 06.35-07.50 (tiistaista perjantaihin)

”Olemme käyneet keskusteluja Kokkolan ja Pietarsaaren seudun kanssa edellisen operaattorin konkurssin jälkeen, mutta pandemia johti siihen, että meidän oli keskeytettävä tämän hankkeen. Nyt kun pandemiasta on tullut endeeminen, haluaisimme uskoa, että pohjalaiset haluavat tehdä sekä yksityis- että liikematkoja Ruotsiin uudelleen”, Amapola Flygin toimitusjohtaja Erik Salén sanoo.


”Olemme myös iloisia voidessamme tarjota pohjalaisille mahdollisuuden matkustaa pidemmälle, SAS:n tarjoamamme yhteistyön takia mikä tekee matkustamisesta sujuvaa. Siitä lähtien, kun Finnair jätti Kokkola-Pietarsaaren, matkustaminen Helsingistä eteenpäin on tullut vaikeammaksi. Toivomme nyt, että mahdollisimman moni matkustaja huomaa, että Arlanda on kätevä vaihtoehto päästä eteenpäin Eurooppaan ja maailmalle”, Amapolin toimitusjohtaja Erik Salén sanoo.

”Olemme hyvin iloisia siitä, että Amapola Flyg parantaa seutumme saavutettavuutta. Monella seuduillamme asuvalla on yhteys Ruotsiin, ja tämä uusi vaihtoehto lyhentää matkustamisaikaa Arlandaan huomattavasti. Se avaa myös liikematkustajillemme mahdollisuuden käydä Tukholmassa päivän yli – tiedämme, että tätä vaihtoehtoa kaivataan”, sanoo Kruunupyyn lentohallin toimitusjohtaja Stig-Göran ”Sigge” Forsman.

”Koska näinä vaikeina aikoina on vaikea tietää, kuinka nopeasti matkustamisinto palaa, aloitamme neljällä lennolla viikossa. Toivomme, että syksyyn mennessä pystymme lisäämään lähtöjä, kun asiakkaat löytävät tämän joustavan vaihtoehdon”, Erik Salén sanoo.

Lisää tietoja antavat:

Erik Salén, TJ Amapola Flyg: +46708 116644 tai erik.salen@amapola.nu

Sigge Forsman,TJ FAB Kronoby flyghangar: +358 44 236 1459 tai sigge.forsman@kokairport.fi