Amapola Flyg börjar flyga KOK-ARN 2.5!

Trafiken från Karleby-Jakobstad till Sverige har legat nere i flera år. Nu startar Amapola Flyg trafik till Stockholm Arlanda via Kramfors med möjlighet att flyga vidare i Sverige och världen via sitt interlineavtal med SAS.

Till att börja med blir det fyra rotationer i veckan.

Arlanda – Karleby-Jakobstad via KRF

17.15-20.25 (måndag-torsdag)

Karleby-Jakobstad – Arlanda (via KRF)

06.35-07.50 (tisdag-fredag)

”Vi har fört diskussioner med Karleby- och Jakobstadsregionen sedan den förra operatören gick i konkurs men pandemin gjorde att vi fick pausa detta projekt. Nu när pandemin har blivit en endemi vill vi gärna tro att österbottningarna vill återse Sverige för både privat- och tjänsteresor”, säger Erik Salén, VD Amapola Flyg.

”Vi är dessutom glada att kunna erbjuda Österbotten möjligheten att resa vidare, där vårt samarbete med SAS gör detta resande smidigt. Sedan Finnair lämnade Karleby-Jakobstad har vidareresande från Helsingfors blivit besvärligare och vi hoppas att många resenärer kommer att upptäcka Arlanda som ett alternativ att ta sig ut i Europa och världen”, fortsätter Erik Salén.

”Vi är mycket glada att Amapola Flyg nu tar detta steg och förbättrar tillgängligheten från vår region. Vi har många här som har anknytning till Sverige och detta kommer att förkorta restiden till Arlanda avsevärt. För våra affärsresenärer är detta också en möjlighet att åka på endagsförrättning till Stockholm, vilket vi vet är välkommet.”, säger Stig-Göran ”Sigge” Forsman, VD för FAB Kronoby flyghangar.

”Eftersom det är svårt i dessa oroliga tider att veta hur fort resandet kommer tillbaka börjar vi med fyra rundturer i veckan. Vår förhoppning är att vi till hösten ska kunna ha möjlighet att öka på detta i takt med att kunderna hittar detta smidiga alternativ”, avslutar Erik Salén.

För fler frågor kontakta:

Erik Salén, VD Amapola Flyg: +46-708-116644 eller erik.salen@amapola.nu

Sigge Forsman, VD FAB Kronoby flyghangar: +358-44 236 1459 eller sigge.forsman@kokairport.fi