25 vuotta yrityspalveluita ja -kehitystä

Luodon kuntajohtaja Gun Kapténs on tällä hetkellä Concordian hallituksessa, mutta hän oli vahvasti mukana liiketoiminnassa alusta alkaen vuonna 1999. Tuolloin hän oli aktiivinen Luodon kehittämisyhtiössä (Larsmo utvecklingsbolag), Concordian edeltäjässä, mutta vaali visiota, jonka mukaan kaikkien kuntien tulisi olla osa samaa organisaatiota liiketoimintakysymyksissä.

– 25 vuoden työ on ollut antoisaa. Nykyään tuntuu mahdottomalta ajatukselta, että kaikki viisi kuntaa järjestäisivät nämä palvelut yksin. Olemme paljon vahvempia, kun ”brändäämme” itsemme yhteen, Gun Kapténs sanoo.

Hän kokee, että Concordia on löytänyt tiensä. Yhteistyön ansiosta koko seutu on myös paremmin onnistunut saamaan ulkopuolista rahoitusta kehitykseen. Nykyään Concordia voi saada hyviä hankkeita, joista yritykset, yritykset ja asukkaat hyötyvät.

– Yksi esimerkki tästä on vihreä siirtymä, jossa Concordia on ollut liikkeellepaneva voima. On tärkeää, että yritykset hyötyvät yrityksessä olevasta tiedosta. Concordia on myös vastannut asiakkaiden tarpeisiin, Kapténs sanoo.

Concordia perustettiin kesäkuussa 1999 ja samana vuonna palkattiin yritysneuvoja Sanna Kankaanpää.

– Sain aloittaa työt heti. Muistan, että kun tulin Runebeginkadulle, sain huoneen Viexpon vierestä ja minulla oli heti kolme asiakasta jonossa, ja puhelin ja faksi kävivät kuumina. Piti vain varata asiakkaille ajat ja kääriä hihat, Sanna nauraa.

Monet henkilöt ovat työskennelleet organisaatiossa viimeisten 25 vuoden aikana. Syksystä 2023 lähtien toimitusjohtajana on toiminut Daniela Mårtenson. Mutta tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän työskentelee Concordiassa. Reilut kymmenen vuotta aiemmin hän oli työskennellyt projektipäällikkönä.

Hän näkee työn Concordiassa tiimityönä.

– Alueen kehittäminen on kuntien, yritysten, koulutus- ja kehittämisorganisaatioiden, yhdistysten yhteistyötä… Me kehitämme seutua yhdessä hieman eri suunnilta, hän sanoo

Concordia on juhlinut syntymäpäiväänsä yhteistyön nimissä yhdessä henkilöstön ja hallituksen kanssa. Nostamme kuitenkin esille 25 vuotta eri tavoin ja tapahtumilla koko vuoden ajan. Pidä silmäsi auki!