Webbinarium: Kan man ta mer betalt för en hållbar produkt eller tjänst?

Projektet Hållbar turism i Österbotten skall hjälpa till med att utveckla besöksnäringen i Österbotten genom att aktivt arbeta med hållbarhetsfrågor inom turismen. Vår uppgift är att se till att de företagare och organisationer som är aktiva inom besöksnäringen har den utbildning och den verktygsback som krävs för att motsvara den bild vi målar upp av vår region samt uppfylla en allt kräsnare och miljömedveten besökares förväntningar.

Nu ordnas följande webbinar på svenska: Kan man ta mer betalt för en hållbar produkt eller tjänst?
Hållbarhet, prissättning och lönsamhet – och hur de hör ihop.

Dagens turister blir alltmer miljömedvetna, vilket gör att de beaktar hållbarhetsaspekter i allt högre grad när de gör sina resebeslut. För att kunna fortsätta attrahera turister, behöver också turistföretagen aktivt jobba med hållbarhet och utvecklingen av hållbara tjänster och produkter.

Ekonomiedoktorn Maria Österåker har jobbat som professionell föreläsare sedan 2010 och till hennes främsta föreläsningsteman hör bl.a. hållbart företagande, prissättning och lönsamhet.

”Vi kan inte ha hållbarhet som inte leder till lönsamhet. Då har vi inget företag.” – Maria Österåker

Under denna föreläsning kommer Maria fokusera på prissättning och ta avstamp i frågan ”Kan man ta mer betalt för en hållbar produkt eller tjänst?” Under föreläsningen lyfts prissättning fram via kostnads-, marknads- och kundbaserad prissättning. Kvällen hålls i föreläsningsform med inslag av övningar och diskussioner där du som företagare antingen ensam eller i grupp kan fokusera på det egna företaget, föreningen eller organisationen.

Föreläsningen hålls virtuellt via Teams tisdagen den 1.2.2022 kl. 17.00-20.00.

Föreläsningsspråk är svenska, men det går bra att ställa frågor på finska och i diskussioner använda sitt eget modersmål.

Anmäl dig HÄR senast 27.1. Vi skickar en Teams-länk till de anmälda samma morgon som eventet äger rum. Vänligen kolla skräpkorgen om inget meddelande dykt upp vid kl. 12. Vid behov kontakta info@vasek.fi.

Hållbar turism i Österbotten administreras av Kristinestads näringslivscentral i samarbete med Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Ab Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia och Dynamo Närpes.

Tilläggsinfo:
Projektledare Sara Libäck-Sandin
+358 50 400 4274
sara.liback-sandin@concordia.jakobstad.fi