Vi Cyklar – Cykelkampanj i Jakobstadsregionen

Som en del av Jakobstadsregionens talko för klimatet ordnas en cykelkampanj där du kan vinna fina priser samtidigt som du upptäcker Jakobstadsregionens smultronställen. Du kan dessutom dela med dig av dina egna smultronställen åt andra. Genom att delta är du med och bidrar till Jakobstadsregionen hållbarhets- och klimatarbete.

Cykelkampanjen ordnas som ett samarbete mellan Jakobstadsregionens fem kommuner, projektet* ”Hållbara Jakobstadsregionen – kunskapslyft och resultat” och Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. Den är samtidigt en del i en större cykelkampanj i Österbotten.

Syftet är att minska på utsläppen i Jakobstadsregionen, uppmuntra folk att använda cykeln framom bilen, främja sin hälsa och uppleva rörelseglädje, göra spännande upptäcktsfärder, ta del av regionens vackra natur och besöka fina platser och de egna smultronställena.

Kampanjen är tvådelad:

  • Dela smultronställen på cykel (för alla)
  • Samla kilometrar på cykel (för organisationer och företag). Läs mer om det HÄR.

Kampanjen pågår maj 2022 – september 2022.

Såhär gör du för att delta i utlottningen:

Cykla och fotografera ditt utflyktsmål i Jakobstadsregionen dit du tagit dig med cykel. Både cykeln och ditt smultronställe ska synas i bilden. Dela fotot som en händelse på Instagram (IG stories) och tagga Instagramkontot @sustainability.inspiration och använd hashtaggen #jakobstadsregionencyklar.

Utlottningen sker månadsvis bland de som använt hashtaggarna. Vinnaren meddelas personligen via ett direktmeddelande på Instagram. Meta (Instagram och Facebook) är inte delaktiga i tävlingen.

Vill du veta mer om Jakobstadsregionens klimatstrategi kan du läsa den HÄR. Vill du ta del av den i formen av en nyhetssändning kan du göra det HÄR.

* Hållbara Jakobstadsregionen – kunskapslyft och resultat – projektet finansieras av Miljöministeriet och Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia.

Frågor?

Ring eller eposta Malin Lindholm, Tel. +358 50 365 1619 eller malin.lindholm@concordia.jakobstad.fi