Tervetuloa seudulle

Täällä asuu laatu

Pietarsaaren seutu koostuu seuraavista 5 Pohjalaiskunnista: Kruunupyy, Luoto, Pedersöre, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy.

Pietarsaaren seutu on rento ja konstailematon. Me olemme ylpeitä siitä, mitä teemme ja mitä olemme, ja täällä sinäkin voit olla oma itsesi.
Mutta mitä tahansa teemmekin, emme tingi laadusta. Sen todistavat seutumme yritysten asiakkaat ympäri maailmaa. Yritystoimintamme on laaja-alaista venealasta elintarvikealaan. Vahvasta kaksikielisyydestä johtuen meillä on paljon osaamista ja kokemusta kansainvälistymisestä. Seudun koulutusjärjestäjät korkeakoulutasolla ovat Centria ja Novia ja toisella asteella Optima, YA!, Kredu ja Kvarnen neljän lukion lisäksi.

Tässä on meidän kertomuksemme ja tapamme toivottaa sinut tervetulleeksi!

Klikkaa alla olevia kuvia ja lue hieno ”Tervetuloa kotiin” -esitteemme ja ”A:sta Ö:hön” -karttamme. Katso videoita ja tutustu Pietarsaaren seudun ihmisiin ja helmiin sekä siihen, millaista täällä on elää.

Tervetuloa kotiin! -esite webbversiona.

Täällä asuu laatu ei ole ainoastaan iskulause, vaan myös tunnettu tosiasia jonka sinäkin tulet huomaamaan. Seutumme elinkeinoelämä on elinvoimaista, kulttuuritarjonta rikasta, miljöö kansainvälinen ja monikielisyys elävää. Luonto – metsä, meri ja järvet – on täällä aina lähellä. Samoin luontopolut, vaellusreitit ja paikalliset helmet. Tarjolla ovat myös useat ravintolat, kahvilat ja ostosmahdollisuudet, aivan ainutlaatuisesta lounaskulttuurista puhumattakaan. Tiesitkö että ainoastaan Pietarsaaressa on valittavana yli 30 lounasravintolaa?

Kulttuuri ja urheilu ovat meille tärkeitä. Kannustamme punavalkoisia Jaro-pelaajiamme, vaellamme, hiihdämme ja pelaamme sulkapalloa. Käymme konserteissa, laulamme kuorossa, olemme luovia ja joogaamme. Kaikki tämä on tarjolla myös sinulle. Haluamme, että tunnet olevasi kotonasi ja osallisena tästä kaikesta. Tervetuloa Pietarsaaren seudulle!

Toivottavat,

Heidi Matinlassi, projektipäällikkö ja Pia Holkkola-Löf, viestintävastaava

Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia Oy
www.concordia.jakobstad.fi, +358 10 239 7550

Katso, mitä Markku ja Pamela Kosken perhe kertoo elämästään Pietarsaaren seudulla

Löf-Holkkolan perhe kertoo heidän mietteitään paluumuutosta Pietarsaaren seudulle