”Idag är det allt vanligare att en anställd kan få en leasingcykel”

Det är allt flera som satsar på cykling i Jakobstadsregionen. Det märker Sami Vaskivuo, delägare av VM-sport i Jakobstad, tydligt av. Allt från cykelpendling till motions- och tävlingscykling är hett som bäst.

Sami Vaskivuo, delägare av VM-sport i Jakobstad

-Det är stor efterfrågan på elcyklar just nu, säger Vaskivuo. Citymodellerna och mountainbikes är populära. Hardtail-cykeln, med endast dämpning fram till, är en variant som många gillar att använda bland annat till pendling. 

En typisk kund hos VM-sport är cykelpendlaren men även de yngre åldersgrupperna är aktiva. 

-Barnen är en stor kundgrupp för oss också, och de vill ofta ha mountainbikes. Det är en så mångsidig cykel som passar både för terrängen och för skolan. 

Sami berättar att cykelpendlingen växt med åren och det stöds även av arbetsgivare i regionen som ofta ger olika former av förmåner. Idag är det allt vanligare att en anställd kan få en leasingcykel – det innebär att den anställda kan använda den under arbetstid men också på fritiden. 

-Det är kul att se att regionens företag är aktiva internt. Det betyder att man som arbetsgivare konkret stöder personalens välmående, säger Vaskivuo. En leasingcykel är en enkel lösning för den anställda och för arbetsgivarens del är det också något som stärker arbetsgivarvarumärket.

Mer information om cykelkampanjen och tävlingsvillkoren finns HÄR och på Instagramkontot @sustainability.inspiration.