Voisimme ehdottomasti muuttaa tänne!

Pietarsaaren seutu näyttää olevan ihana paikka, jossa on mukavia ihmisiä

Nawaz Ahmed ja Fatema Jannat osallistuivat marras-joulukuussa 2022 järjestettävään Pietarsaaren seudun ”Täällä on töitä”-rekrymessuihin Oulussa ja voittivat messukilpailumme. Palkintona oli kaksipäiväinen vierailu Pietarsaaren seudulle, jonka tavoitteena oli testata mahdollisuutta houkutella heitä tänne työpaikoilla ja elämänlaadulla.

Miten vierailu Pietarsaaren seudulle meni?

Se, että voittajilla sattui olemaan kansainvälinen tausta – kotona Bangladeshista – ja vain hieman yli neljä kuukautta Suomessa teki vierailusta erityisen mielenkiintoisen. Molemmat ovat tällä hetkellä Oulussa, jossa Nawaz työskentelee ja Fatema opiskelee elektroniikan ja viestinnän insinööriksi Oulun yliopistossa. Nawvazilla on korkeakoulututkinto taloustieteessä. Molemmilla on jo noin 10 vuoden työkokemus ja kokemusta yrittäjyydestäkin.

Miksi he sitten ovat valinneet Suomen? Sekä Nawaz että Fatema ovat valinneet korkean koulutustason maan, ja se, että Suomi tunnetaan työympäristöstä, jossa työn ja vapaa-ajan välillä on tasapaino, on ollut tärkeää. Turvallisuus ja mahdollisuus luoda elämä täällä pitkällä aikavälillä ovat myös tärkeitä tekijöitä heille.

Kahden päivän ajan Fatema ja Nawaz ovat voineet tehdä yritysvierailuja, nauttia levosta Jugend Boutique Hotel:issa, päästä kokeilemaan talviuintia Strandiksessa ja saanut opastettuja kierroksia Pietarsaaren elinkeinno-elämästä ja historiasta. Laajasta yritysyhteisöstämme meillä oli aikaa vierailla Beamexissa, Snellmanissa ja Nautorissa. Kävimme mielenkiintoisia keskusteluja työmahdollisuuksista, lopputyöstä ja siitä, miltä työympäristö yrityksissä näyttää.

Kun istumme alas Concordialla ja yritämme tiivistää tapahtumia, saamme vierailun Hizzatul Alam Hemal:ltä, joka on myös Bangladeshista, ja yhtäkkiä keskustelut siirtyväty bengalin kielelle, mutta käy myös ilmi, että kieliosaamista löytyy sekä urduksi, hindiksi että arabiaksi sen lisäksi, että englanti on sujunut mukavasti vierailun aikana. Myös suomen kielen opinnot ovat käynnissä, mutta neljään kuukauteen ne eivät ole vielä päässeet niin pitkälle. Molemmat ovat myös selvillä siitä, että he haluavat löytää työtä, joka vastaa ainakin jossain määrin heidän koulutustasoaan ja kokemustaan. Kesätyö, harjoittelupaikka tai lopputyö voivat olla mahdollisia tapoja houkutella heidät tänne.

Vieraamme kiittivät lämpimästä vastaanotosta sekä yrityksiltä että kaikkien vierailun aikana tapaamiensa ihmisten keskuudessa. ”Voimme ehdottomasti kuvitella asettautuvamme Pietarsaaren seudulle, kunhan löydämme työtä ja asumista!” Nawaz ja Fatema tiivistävät vierailun, kun sanomme näkemiin Pietarsaaren-Pedersören rautatieasemalla ennen 2 tunnin matkaa takaisin pohjoiseen.

Joten, jos joku teistä työelämässä tarvitsee Nawazia ja Fatemaa, meillä on kaksi koulutettua, kokenutta, ihanaa ja pitkäaikaista uuttaa asukasta, jotka ovat valmiita tulla tänne – ota vain yhteyttä!