Ruut Järnmark

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä.

Ruut Järnmark varttui Kouvolassa ja ehti asua Helsingissä 7 vuotta ennen kuin hän päätyi Pietarsaareen, josta hänen ruotsinkielinen miehensä sai opiskelupaikan. Ruut oli alkuun äitiyslomalla ja aloitti myöhemmin sijaisena Kielikylpykoulussa, josta hän myös sai työpaikan esikoulunopettajana. Perhe on nyt asunut Pietarsaaressa viisi vuotta ja nauttii kaupungin rauhallisesta elämäntyylistä.

”Täällä voimme molemmat työskennellä omalla äidinkielellämme, mikä olisi ollut miehelleni hankalempaa Helsingissä, sillä hän ei puhu suomea. On myös hienoa nähdä lapsemme kasvavan ympäristössä, jossa he voivat vahvistaa molempia kieliä luonnollisella tavalla. Vanhin poikamme käy suomalaista koulua, mutta hänellä on myös ruotsinkielisiä ystäviä.

Helsingissä piti käyttää kaksi tuntia työmatkoihin mutta täällä meillä on huomattavasti enemmän vapaa-aikaa ja vietämme sen mielellämme meren rannalla tai metsässä. Lisäksi voimme lähteä luontoon suoraan omasta puutarhastamme. Pietarsaaren luonto on tavattoman kaunis.”

Haluatko tietää lisää Pietarsaaren seudun työ- ja asumismahdollisuuksista?

Tutustu seudun avoimiin työpaikkoihin ja elämään Pietarsaaren seudulla.

#maailmanparaspaikka #pietarsaarenseutu #elämänlaatu #osaajienhoukuttelu