Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys valitaan jälleen vuonna 2023

Vaikeiden pandemiavuosien jälkeen on aika panostaa työyhteisön hyvinvointiin. Yritykset, joissa panostetaan tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja moninaisuuteen, kehittyvät nopeammin, ne ovat innovatiivisempia ja taloudellisesti kannattavampia ja ennen kaikkea niiden työntekijät voivat paremmin.

Palkinto Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys jaetaan keväällä 2023, jotta voimme nostaa esille ja kiittää yrityksiä, jotka aktiivisesti pyrkivät rakentamaan entistä tasa-arvoisempaa ja moninaisempaa työelämää. Palkinto myönnetään yritykselle, jossa arvostetaan ja vaalitaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja jossa työyhteisön moninaisuus nähdään aidosti voimavarana. Palkittu yritys on hyvä paikka työskennellä kaikille sukupuoleen, ikään, etniseen taustaan, kieleen, vakaumukseen, vammaan, terveydentilaan ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Vuoden tasa-arvoyritys valittiin edellisen kerran vuonna 2021. Silloin voittaja oli Oy Gambit Labs Ab.

”Aina kun puhun moninaisuudesta ja tasa-arvosta sekä matkastani yrittäjänä, mainitsen, että meidät valittiin vuoden 2021 tasa-arvoyritykseksi. Olen siitä uskomattoman ylpeä”, sanoo Tim Wallin, Gambitin entinen toimitusjohtaja, joka on nykyään Atean johtava strategi. Viime vuonna Atea osti Gambitin, ja yritys on nyt keskellä integraatioprosessia. ”Yksi syy Atean tarjouksen harkitsemiseen oli juuri se, että yrityskulttuurit olivat lähellä toisiaan”, Wallin sanoo. ”Toisin sanoen työ tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta jatkuu myös uuden omistajan aikana.”

Kuka vain voi ehdottaa Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritystä

Ehdokkaiksi toivotaan yrityksiä, jotka tarjoavat hyviä esimerkkejä tasa-arvoisesta ja/tai moninaisesta työelämästä. Ehdottaa voi esimerkiksi omaa yritystään, työnantajaansa tai yhteistyökumppaniaan. Voittajan valitsevat kaikki palkinnon taustalla olevat organisaatiot yhdessä.

Kampanja on käynnissä Facebook-sivulla @5050ostrobothnia ja LinkedInissä @Regional Council of Ostrobothnia. Kampanjasisältöjä jaetaan myös mukana olevien organisaatioiden Facebook- ja LinkedIn-sivuilla.

Mikä: Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2023

Kampanja-aika: Ehdokkaita voi esittää 18.1.–17.2.2023 välisenä aikana

Ehdota: https://www.lyyti.fi/questions/070e35f5bc

Palkinnon myöntää: Pohjanmaan liitto / Pohjanmaan tasa-arvoryhmä, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Dynamo Närpes, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, Pohjanmaan kauppakamari, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, Teknologiakeskus Merinova, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Viexpo.