Pedersören kunnan vastuullisuuskertomus

Pedersöre Värmen uusi biolämpökeskus on osa Pedersören määrätietoista strategiaa luopua öljystä ja korvata sitä uusiutuvilla energianlähteillä kiinteistöjen lämmittämiseksi.

Pedersöre Värmen toimitusjohtaja Kjell Gripenberg.

Pedersöre Värmen uusi biolämpökeskus on osa Pedersören määrätietoista strategiaa luopua öljystä ja korvata sitä uusiutuvilla energianlähteillä kiinteistöjen lämmittämiseksi. Uudessa laitoksessa käytetään pääsääntöisesti puuhaketta, joka on peräisin lähialueen metsistä. Kaukolämpöverkko kattaa mm Pännäisten keskustan, teollisuusalueen, urheilukeskuksen ja Sursik-mäen kiinteistöt.

Lämpölaitoksen vuositeho on noin 12 GWh. Pedersören kahdeksan kaukolämpölaitoksen vuosituotanto on yhteensä 23 GWh.

– Se vastaa noin 30 miljoonaa litraa öljyä kymmenessä vuodessa. Olemme siis korvanneet suuren määrän lämmitysöljyä kotimaisella hakkeella. Olemme energiantuotannon edelläkävijöitä, kun otetaan huomioon kuinka laaja-alainen kunta Pedersöre on, sanoo kunnan konserniyhtiön toimitusjohtaja Kjell Gripenberg.

Hän ennustaa, että kaukolämpötoimintaan on tulossa sekä lämpöpumppuja että biokaasua. Aurinkopaneeleja käytetään jo – Ax-kiinteistön katolle on asennettu noin 170 aurinkopaneelia.

– Aurinkoenergia kattaa esim. kiinteistön jäähdytyksen 100-prosenttisesti.