Miten integroida tekoäly rakennuksiin? Bothnia Green Energy korostaa mahdollisuuksia ja haasteita

Rakennuksilla ja rakenteilla on suuri merkitys energiankäytössä. Bothnia Green Energy -hanke järjesti Vaasassa EnergyWeek-tapahtuman yhteydessä seminaarin ”Buildings exist, IoT exists. Why do they not meet?” jossa tuotiin esiin tekoälyn integroinnin mahdollisuuksia ja haasteita rakennuksiin.

– Teknologia antaa meille yhä paremmat mahdollisuudet käyttää rakennuksista saatuja tietoja. Voimme nyt integroida tekoälyä sopiviin paikkoihin, esimerkiksi data-analyysin työkaluksi, sanoo ARK Consultingin hallituksen puheenjohtaja Anna-Riitta Kallinen, ARKCON, joka puhui siitä, miten voimme tulevaisuudessa hallita rakennuslupia Cloudpermit-ohjelmassa.

Wapicen tuotepäällikkö Jari Kuusisto puhui seminaarissa myös tekoälyn, data-analytiikan, koneoppimisen ja tekoälyn roolista älykkäissä kaupungeissa ja rakennuksissa. Hän korosti, että tekoäly ja rakennukset kohtaavat, sillä dataa voidaan käyttää analyyseihin, hallintaan ja ratkaisuihin.

Jouni Ojala Granlund Oy:stä puhui siitä, miten 4D-suunnittelu mahdollistaa koko hankkeen elinkaaren. Seminaarin moderaattorina toimi VASEK:in rakentamisen ja infrastruktuurin projektipäällikkö Jessica Ekström.

Bothnia Green Energy -hanke edistää rajat ylittävää yhteistyötä ja investointeja kestäviin energiaratkaisuihin Merenkurkun maantieteellisellä alueella. Lue lisää Bothnia Green Energystä TÄSTÄ .

Catarina Still – projektipäällikkö, Bothnia Green Energy

+358 50 592 0516 / catarina.still@concordia.jakobstad.fi