Evenemang för nyinflyttade regionbor

Är du nyinflyttad i Jakobstadsregionen? Är du arbetsgivare och vill säkerställa att nyinflyttad personal och deras familjer trivs och vill stanna kvar i regionen?

Vi tror att nätverkande och information är viktigt. Därför har vi sammanställt en lista över lokala evenemang i Jakobstadsregionen, med syfte att stärka trivsel, kvarhållning, nätverkande och integration.

Q1 – 2023

Språkkurser startar!

Svenska och finska kan studeras dagtid eller på kvällskurser. För mer info om språkstudier dagtid, vänligen kontakta Integrationsporten i Jakobstadsregionen. Via Jakobstads Arbis och Nykarleby Arbis hittas mer info om kvällskurser i svenska och finska våren 2023.

18.1 Sommarjobb 2023

Infotillfälle om sommarjobb. I sommarjobbsinformationen får du veta varför det lönar sig att söka sommarjobb, var man kan hitta jobb och när är det dags att söka.
Plats: online
Målgrupp: unga, unga vuxna, nyinflyttade, sommarjobbssökare
Arrangörer: Concordia, TE-tjänster, Integrationsporten, Uppmuntrande erfarenheter och Romporten

25.1 OptiCareer Day

Kom och bekanta dig med Jakobstadsregionens företag! Behovet av kunnig arbetskraft är stort i regionen. OptiCareer Day ordnas i ett brett samarbete mellan utbildningar och företag i Jakobstadsregionen.
Tid: Onsdag 25.1.2023 kl. 14:15-17:00
Plats: Optima/Optimasalen, Trädgårdsgatan 30, Jakobstad
Målgrupp: Unga och vuxna som söker arbete och utbildning, personer som planerar nya karriärsalternativ. Kl.16-16:45 paneldiskussion ”Morgondagens arbetsmarknader och jobbsökning”, som modereras av Antti Koivukangas.

9.2 Mingelevenemang i Nykarleby

Vilka sommarjobbsmöjligheter erbjuder näringslivet i Nykarleby? Kom och träffa företag i Nykarleby på ett mingelevenemang för nyanlända, sommarjobbssökare och företag!
Tid: 9.2 kl. 18-19
Plats: Juthbacka herrgård, Nykarleby
Målgrupp: unga, unga vuxna, nyanlända, sommarjobbssökare
Arrangörer: Concordia, Nykarleby Innovation Center, Nykarleby företagare

Q2

Samhällsbyn (april/maj)
Är du ny i Finland och i Jakobstadsregionen? Vad gör olika myndigheter och vem ska man kontakta i vilket ärende? Kom och bekanta dig med våra finländska myndigheter och organisationer!
Tidpunkt: april/maj 2023 (mer info kommer senare)
Plats: Jakobstad
Målgrupp: nyinflyttade, invandrare, alla som vill få mera info om myndigheter

Social Wednesday (maj)
Ett mingelevenemang för nyinflyttade, företag och föreningar. Är du nyinflyttad, vill nätverka och veta mer om vad som sker i Jakobstadsregionen sommaren 2023? Kom med!
Tidpunkt: maj/juni 2023 (mer info kommer senare)
Plats: Jakobstad

Frågor? Ta kontakt!

Heidi Matinlassi, Projektledare, Talent Insights

heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi

Telefon: 010 239 7557

Eva Gädda, Projektledare, RegionstadsREKRY

eva.gadda@concordia.jakobstad.fi

Telefon: 010 239 7566