Pietarsaaren seutu on oiva asumispaikka sekä sijoittumispaikka toimivan maantieteellisen sijaintinsa sekä kielitaitoisen, osaavan ja korkean työmoraalin omaavan työvoimansa ansiosta. Nämä sivut ovat sinulle, joka haluaa lisää tietoa Pietarsaaren seudusta.
Seudun yritykset tarvitsevat jatkuvasti osaavaa työvoimaa. Lue lisää täältä.

You can't miss this event - Register now!

Haluatko kuulla mitä työmahdollisuuksia Pietarsaaren seudulla on?

Pietarsaaren seudun rekrytointitapahtuma Tule tänne! järjestetään kesällä 2021.  Seuraa kanaviamme niin saat tuoreimmat tiedot tapahtumistamme.
Jos Pietarsaaren seutu ja sen työmahdollisuudet kiinnostavat, tutustu seutumme työtarjontaan ja elinkeinoelämään tästä.

#Pietarsaarenseutu #Jakobstadsregionen #thehomeofquality #talentscout

Mira Tallgårdin perhe ajaa aina kun mahdollista kimppakyydillä Pietarsaareen.

Mira Tallgård on kotiutunut seudullemme ja päättänyt rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä.

Kolme hienoa asiaa Pietarsaaren seudulla Mira Tallgårdin mukaan:

1. Kaksikielisyys on rikkaus. Ja kielikylpyoppilaille, joiden kanssa Mira työskentelee, on luonnollista oppia sekä suomea että ruotsia.

2. Pienellä paikkakunnalla sinusta ollaan kiinnostuneita, ja esimerkiksi koulun kautta pääsee helposti sosiaalisiin ympyröihin.

3. Mahdollisuudet päästä ulkomaille ovat hyvät.

Nimi: Mira Tallgård, syntynyt Göteborgissa, Ruotsissa, täysin suomenkieliseen perheeseen, mutta kasvanut Oulussa. Mira on asunut oman perheensä kanssa Kruunupyyssä jo monta vuotta.

Työ: Apulaisrehtori ja erityisopettaja Pietarsaaren Kielikylpykoulussa, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2001.

Opiskellut: Luokan- ja erityisopettajaksi Vaasassa.

Perhe: Olav Tallgård, kotoisin Kruunupyystä, ja lapset Oliver, 17 vuotta, Jemina, 15 vuotta ja Clara, 11 vuotta.

Asunto: Asunut vuodesta 2007 omassa kivitalossa, jonka he ovat rakentaneet itse ja jossa on iso terassi keväästä ja kesästä nauttimiseen. Koti sijaitsee Kruunupyyn keskustassa, urheilukentän, koulun ja jäähallin läheisyydessä.

Vapaa-aika: Viettää normaalioloissa mielellään aikaa ystävien kanssa ja tekee aika ajoin käsitöitä, esimerkiksi olkihimmeleitä. Sisustus ja design ovat myös lähellä sydäntä. Perhe nauttii kesällä puutarhassa oleskelusta ja viettää aikaa myös kesämökillään Luodonjärven äärellä.

Kulkuneuvot: Perhe ajaa aina kun mahdollista kimppakyydillä Pietarsaareen, jossa sekä Mira ja Olav ovat töissä. Olav OMI Clinicillä fysioterapeuttina ja Mira juuri valmistuneessa Kielikylpykoulussa. Vanhin poika opiskelee Optimassa ja kulkee aamuisin samalla kyydillä, mutta palaa usein iltapäivisin bussilla kotiin. Olav pyöräilee joskus kotiin Kruunupyyhyn, mistä tulee noin 25 km pituinen matka.

Unelmoi: Matkustamisesta. Perheellä on ystäviä Etelä-Italiassa, joiden luona heillä on tapana vierailla noin joka toinen vuosi, ja nyt on kaipuu päästä matkustamaan sinne tai jonnekin muualle.

 

Täältä voit lukea lisää töistä ja yrityksistä seudullamme.

 

Daniela Mårtenson unelmoi todella isoista 40-vuotisjuhlista tänä vuonna!

Daniela Mårtenson on kotiutunut seudullemme ja päättänyt rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä.

Kolme hienoa asiaa Pietarsaaren seudulla Daniela Mårtensonin mukaan:

1. Helppo luoda kontakteja ja verkostoitua, niin ammatillisesti kuin yksityishenkilönä.

2. Mielenkiintoisia organisaatioita, yrityksiä ja työpaikkoja kansallisilla ja kansainvälisillä kontakteilla, joiden ansiosta on mahdollista tehdä töitä myös etänä.

3. Hyvä energia ja helppo löytää tekemistä vapaa-aikana, omista mielenkiinnon kohteista riippumatta.

Nimi: Daniela Mårtenson, kotoisin itäiseltä Uudeltamaalta, asunut Pietarsaaressa 10 vuotta.

Työ: Tutkimus- ja kehityspäällikkö Centria-ammattikorkeakoulussa. Hänen tiiminsä on Ylivieskassa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa, ja he työskentelevät yrittäjyyden ja hyvinvoinnin parissa.

Opiskellut: Valtiotieteitä Åbo Akademissa Turussa.

Perhe: Janne Toivonen, kotoisin Pedersörestä ja lapset Elis 9 vuotta ja Aina 6 ½. Koko perhe on kaksikielinen, he puhuvat suomea ja ruotsia.

Asunto: Oma huoneisto keskustassa. Pitää mukavan kaupunkiasumisen antamasta tunteesta.

Vapaa-aika: Kesämökki Luodossa, joka on myös syy siihen, että he muuttivat seudulle. Vahva ja monipuolinen kiinnostus puutarhanhoitoon toteutuu mökillä eri puulajien ja kasviharvinaisuuksien parissa. Nauttii terveysliikunnasta ja niin työhön liittyvästä kuin vapaa-ajan lukemisesta. Lapset ovat nyt mukana muun muassa Pietarsaaren uimareissa ja minisulkapallossa Pietarsaaren suomenkielisen työväenopiston kautta. Jannen intohimona ovat metsä ja luonto.

Kulkuneuvot: Liikkuu polkupyörällä säässä kuin säässä, vuodenajasta riippumatta. Perhe pärjää hyvin yhdellä autolla. Bussit Kokkolaan, jonne hän liikkuu välillä työn merkeissä, ja Uuteenkaarlepyyhyn, jossa hänen miehensä työskentelee kunnan ympäristötarkastajana, kulkevat täysin heidän aikatauluihinsa sopivasti.

Unelmoi: Todella isoista 40-vuotisjuhlista tänä vuonna!

”Missä muualla isot, ihanat juhlat elämäänsä kuuluvien ihmisten kanssa järjestäisi, jos ei nimenomaan täällä?!” –Daniela Mårtenson

Täältä voit lukea lisää töistä ja yrityksistä seudullamme.

 

 

 

 

Hauke Carstensen nauttii leijalautailusta vapaa-ajallaan

Hauke Carstensen on kotiutunut seudullemme ja päättänyt rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä.

Kolme hienoa asiaa Pietarsaaren seudulla Hauke Carstensenin mukaan:

1. Seudun upea luonto rannan ja meren läheisyydessä.

2. Helppo saavutettavuus sekä yksityisesti että liikeasioissa Kruunupyyn lentokentän ansiosta.

3. Talojen ja maan hintataso on monia paikkoja alhaisempi, minkä ansiosta voit omistaa kotisi ja luoda haluamasi elämäntyylin.

Nimi: Hauke Carstensen, kotoisin Schleswig-Holsteinista Pohjois-Saksasta, Tanskan rajalta. Hän on asunut myös Uppsalassa Ruotsissa 2010–2018 ja asuu nyt Uudessakaarlepyyssä perheensä kanssa, vuodenvaihteesta 2018–2019 lähtien.

Työ: R&D Engineer Amada Automation Europella Pännäisissä, Pedersöressä. Hän viihtyy hyvin kehitykseen liittyvissä työtehtävissään. Suurin osa voidaan tehdä etänä. Yrityksellä on myös yhteyksiä Eurooppaan ja Saksaan, joten Haukella on hyötyä työssään alkuperästään ja kielitaidostaan. Hänen on myös ollut helppo oppia ruotsia.

Opiskellut: Materiaalifysiikkaa Uppsalassa, josta hänellä on myös tohtorin tutkinto ja jossa hänet on palkittu innovaatioistaan.

Perhe: Maria, omaa sukua Fors, on kotoisin Uudestakaarlepyystä, mutta opiskellut kotieläintiedettä Uppsalassa ja työskentelee nyt Aktion Österbottenissa Leader-hankkeessa Pännäisissä. Lapset Arvid 4 vuotta ja Martha 6 kuukautta. Perheessä vanhemmat puhuvat saksaa ja ruotsia lasten kanssa ja keskenään englantia.

Asunto: Perhe asuu juuri nyt Uudessakaarlepyyssä, mutta he ovat juuri saaneet avaimet hirsitaloon Sokaluodossa, jonka he aikovat kunnostaa. Talo on 1940-luvulta ja sen sijainti on idyllinen lähellä luontoa.

Vapaa-aika: Perheen ohella leijalautailu on Hauken suuri kiinnostuksen kohde sekä kesäisin että talviaikaan. Sekä Storsand Monäsin kylässä, että Fäboda Pietarsaaressa ovat hyviä paikkoja leijalautailulle. Marialla on oma hevonen ja muutoin lapsiperhearki vie suurimman osan heidän vapaa-ajastaan.

Kulkuneuvot: Potkulauta, joka oli uutta Haukelle. Kulkuneuvo, jolla on hyvä mennä päiväkotiin nyt kun tehdään etätöitä. Muutoin maantiepyörä, silloin kun on aikaa ja pyöräilykausi. Aiemmin Hauke ja Maria kulkivat kimppakyydillä työpaikoillensa Pännäisiin.

Unelmoi: Päästä muuttamaan kunnostettuun kotiin ensi kesänä ja rakentaa elämä luonnon helmaan perheen ja muutaman lampaan ja kanan kanssa.

Täältä voit lukea lisää töistä ja yrityksistä seudullamme.

Pikatiedot

Asukkaita Pietarsaaren seudulla
Lentoaika (minuuteissa) Helsinkiin
Työpaikkaa seudulla
Matka-aika (tunneissa) junalla Helsinkiin
Yritystä
Yhdistystä löytyy Pietarsaaren seudulla
Saarta Pietarsaaren seudulla
Miljoonaa euroa on Pietarsaaren seudun vientiarvo

Kansainvälistä kauppaa vuodesta 1652

Pietarsaaren seutu on vientivetoinen alue jolla on pitkä kansainvälisen kaupan historia. Kuvailisimme seutuamme ”Vienti-Suomeksi”. Pietarsaaren seutu on edustettuna joka viikko ympäri maailmaa ja kilpailemme globaaleilla markkinoilla maailmanluokan tuotteilla.

Pietarsaaren seutu = Elämänlaatu

Pietarsaaren seutu on rento ja konstailematon. Me olemme ylpeitä siitä, mitä teemme ja mitä olemme, ja täällä sinäkin voit olla oma itsesi.

Toimivat yhteydet

Pietarsaaren seudun sijainti on logistisesti edullinen. Yksi harvoista Suomessa alueella kohtaavat hyvät maanite-, rautatie- ja lentoliikenneyhteydet sekä oma satama. Pietarsaaren seutu sijaitsee sopivan lyhyen matkan päässä suuremmista kaupungeista.

Anmäl dig till Sustainable Branding Days 11-12.5, ladda ner de nya ägarskiftesbroschyrerna och läs om allt annat som är på gång i vårt senaste nyhetsbrev som du hittar här: mailchi.mp/concordia/0421Lue tuorein uutiskirjeemme missä voit ilmoittautua Sustainable Branding Days-tapahtumaan (11-12.5), tutustua uusiin omistajanvaihdosesitteisiin ja lukea lisää mitä kaikkea meillä on tekeillä: mailchi.mp/concordia/0421 ... See MoreSee Less
View on Facebook