Pietarsaaren seutu on oiva asumispaikka sekä sijoittumispaikka toimivan maantieteellisen sijaintinsa sekä kielitaitoisen, osaavan ja korkean työmoraalin omaavan työvoimansa ansiosta. Nämä sivut ovat sinulle, joka haluaa lisää tietoa Pietarsaaren seudusta.
Seudun yritykset tarvitsevat jatkuvasti osaavaa työvoimaa. Lue lisää täältä.

Haluatko kuulla mitä työmahdollisuuksia Pietarsaaren seudulla on?

Pietarsaaren seudun rekrytointitapahtuma Tule tänne! järjestetään kesällä 2021.  Seuraa kanaviamme niin saat tuoreimmat tiedot tapahtumistamme.
Jos Pietarsaaren seutu ja sen työmahdollisuudet kiinnostavat, tutustu seutumme työtarjontaan ja elinkeinoelämään tästä.

#Pietarsaarenseutu #Jakobstadsregionen #thehomeofquality #talentscout

Hauke Carstensen nauttii leijalautailusta vapaa-ajallaan

Hauke Carstensen on kotiutunut seudullemme ja päättänyt rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä.

Kolme hienoa asiaa Pietarsaaren seudulla Hauke Carstensenin mukaan:

1. Seudun upea luonto rannan ja meren läheisyydessä.

2. Helppo saavutettavuus sekä yksityisesti että liikeasioissa Kruunupyyn lentokentän ansiosta.

3. Talojen ja maan hintataso on monia paikkoja alhaisempi, minkä ansiosta voit omistaa kotisi ja luoda haluamasi elämäntyylin.

Nimi: Hauke Carstensen, kotoisin Schleswig-Holsteinista Pohjois-Saksasta, Tanskan rajalta. Hän on asunut myös Uppsalassa Ruotsissa 2010–2018 ja asuu nyt Uudessakaarlepyyssä perheensä kanssa, vuodenvaihteesta 2018–2019 lähtien.

Työ: R&D Engineer Amada Automation Europella Pännäisissä, Pedersöressä. Hän viihtyy hyvin kehitykseen liittyvissä työtehtävissään. Suurin osa voidaan tehdä etänä. Yrityksellä on myös yhteyksiä Eurooppaan ja Saksaan, joten Haukella on hyötyä työssään alkuperästään ja kielitaidostaan. Hänen on myös ollut helppo oppia ruotsia.

Opiskellut: Materiaalifysiikkaa Uppsalassa, josta hänellä on myös tohtorin tutkinto ja jossa hänet on palkittu innovaatioistaan.

Perhe: Maria, omaa sukua Fors, on kotoisin Uudestakaarlepyystä, mutta opiskellut kotieläintiedettä Uppsalassa ja työskentelee nyt Aktion Österbottenissa Leader-hankkeessa Pännäisissä. Lapset Arvid 4 vuotta ja Martha 6 kuukautta. Perheessä vanhemmat puhuvat saksaa ja ruotsia lasten kanssa ja keskenään englantia.

Asunto: Perhe asuu juuri nyt Uudessakaarlepyyssä, mutta he ovat juuri saaneet avaimet hirsitaloon Sokaluodossa, jonka he aikovat kunnostaa. Talo on 1940-luvulta ja sen sijainti on idyllinen lähellä luontoa.

Vapaa-aika: Perheen ohella leijalautailu on Hauken suuri kiinnostuksen kohde sekä kesäisin että talviaikaan. Sekä Storsand Monäsin kylässä, että Fäboda Pietarsaaressa ovat hyviä paikkoja leijalautailulle. Marialla on oma hevonen ja muutoin lapsiperhearki vie suurimman osan heidän vapaa-ajastaan.

Kulkuneuvot: Potkulauta, joka oli uutta Haukelle. Kulkuneuvo, jolla on hyvä mennä päiväkotiin nyt kun tehdään etätöitä. Muutoin maantiepyörä, silloin kun on aikaa ja pyöräilykausi. Aiemmin Hauke ja Maria kulkivat kimppakyydillä työpaikoillensa Pännäisiin.

Unelmoi: Päästä muuttamaan kunnostettuun kotiin ensi kesänä ja rakentaa elämä luonnon helmaan perheen ja muutaman lampaan ja kanan kanssa.

Täältä voit lukea lisää töistä ja yrityksistä seudullamme.

Daniela Mårtenson unelmoi todella isoista 40-vuotisjuhlista tänä vuonna!

Daniela Mårtenson on kotiutunut seudullemme ja päättänyt rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä.

Kolme hienoa asiaa Pietarsaaren seudulla Daniela Mårtensonin mukaan:

1. Helppo luoda kontakteja ja verkostoitua, niin ammatillisesti kuin yksityishenkilönä.
2. Mielenkiintoisia organisaatioita, yrityksiä ja työpaikkoja kansallisilla ja kansainvälisillä kontakteilla, joiden ansiosta on mahdollista tehdä töitä myös etänä.
3. Hyvä energia ja helppo löytää tekemistä vapaa-aikana, omista mielenkiinnon kohteista riippumatta.

Nimi: Daniela Mårtenson, kotoisin itäiseltä Uudeltamaalta, asunut Pietarsaaressa 10 vuotta.

Työ: Tutkimus- ja kehityspäällikkö Centria-ammattikorkeakoulussa. Hänen tiiminsä on Ylivieskassa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa, ja he työskentelevät yrittäjyyden ja hyvinvoinnin parissa.

Opiskellut: Valtiotieteitä Åbo Akademissa Turussa.

Perhe: Janne Toivonen, kotoisin Pedersörestä ja lapset Elis 9 vuotta ja Aina 6 ½. Koko perhe on kaksikielinen, he puhuvat suomea ja ruotsia.

Asunto: Oma huoneisto keskustassa. Pitää mukavan kaupunkiasumisen antamasta tunteesta.

Vapaa-aika: Kesämökki Luodossa, joka on myös syy siihen, että he muuttivat seudulle. Vahva ja monipuolinen kiinnostus puutarhanhoitoon toteutuu mökillä eri puulajien ja kasviharvinaisuuksien parissa. Nauttii terveysliikunnasta ja niin työhön liittyvästä kuin vapaa-ajan lukemisesta. Lapset ovat nyt mukana muun muassa Pietarsaaren uimareissa ja minisulkapallossa Pietarsaaren suomenkielisen työväenopiston kautta. Jannen intohimona ovat metsä ja luonto.

Kulkuneuvot: Liikkuu polkupyörällä säässä kuin säässä, vuodenajasta riippumatta. Perhe pärjää hyvin yhdellä autolla. Bussit Kokkolaan, jonne hän liikkuu välillä työn merkeissä, ja Uuteenkaarlepyyhyn, jossa hänen miehensä työskentelee kunnan ympäristötarkastajana, kulkevat täysin heidän aikatauluihinsa sopivasti.

Unelmoi: Todella isoista 40-vuotisjuhlista tänä vuonna!

”Missä muualla isot, ihanat juhlat elämäänsä kuuluvien ihmisten kanssa järjestäisi, jos ei nimenomaan täällä?!” –Daniela Mårtenson

Täältä voit lukea lisää töistä ja yrityksistä seudullamme.

 

 

 

 

Pikatiedot

Asukkaita Pietarsaaren seudulla
Lentoaika (minuuteissa) Helsinkiin
Työpaikkaa seudulla
Matka-aika (tunneissa) junalla Helsinkiin
Yritystä
Yhdistystä löytyy Pietarsaaren seudulla
Saarta Pietarsaaren seudulla
Miljoonaa euroa on Pietarsaaren seudun vientiarvo

Kansainvälistä kauppaa vuodesta 1652

Pietarsaaren seutu on vientivetoinen alue jolla on pitkä kansainvälisen kaupan historia. Kuvailisimme seutuamme ”Vienti-Suomeksi”. Pietarsaaren seutu on edustettuna joka viikko ympäri maailmaa ja kilpailemme globaaleilla markkinoilla maailmanluokan tuotteilla.

Pietarsaaren seutu = Elämänlaatu

Pietarsaaren seutu on rento ja konstailematon. Me olemme ylpeitä siitä, mitä teemme ja mitä olemme, ja täällä sinäkin voit olla oma itsesi.

Toimivat yhteydet

Pietarsaaren seudun sijainti on logistisesti edullinen. Yksi harvoista Suomessa alueella kohtaavat hyvät maanite-, rautatie- ja lentoliikenneyhteydet sekä oma satama. Pietarsaaren seutu sijaitsee sopivan lyhyen matkan päässä suuremmista kaupungeista.

Möt människor som alla hittat hem i vår region och valt att skapa sin framtid just här.Tre fina saker med Jakobstadsregionen enligt Hauke Carstensen:1. Den fina naturen i regionen med närheten till stranden och havet.2. Enkelt att komma hit både privat och i affärer tack vare flygplatsen i Kronoby.3. Prisnivån på hus och mark är lägre än på många ställen, vilket gör att du kan äga ditt boende och skapa en livsstil du önskar.Namn: Hauke Carstensen, hemma från Schleswig-Holstein i norra Tyskland, på gränsen till Danmark. Han har även bott i Uppsala i Sverige 2010–2018 och bor nu i Nykarleby med sin familj sedan nyårsskiftet 2018–2019.Jobb: R&D Engineer på Amada Automation Europe i Bennäs, Pedersöre. Han trivs bra med sina arbetsuppgifter som rör utveckling och förbättring. Det mesta kan göras på distans. Företaget har också kopplingar till Europa och Tyskland så Hauke kan dra nytta av sitt ursprung och sina språkkunskaper i arbetet. Han har även haft lätt för att lära sig svenska.Studerat: Materialfysik i Uppsala där han även doktorerat på ämnet och belönats för sina innovationer.Familj: Maria, född Fors, är hemma från Nykarleby, men har studerat husdjursvetenskap i Uppsala och jobbar nu på Aktion Österbotten med Leader-projekt i Bennäs. Arvid 4 år och Martha 6 månader. I familjen talar föräldrarna tyska respektive svenska med barnen och engelska sinsemellan.Boende: Just nu bor familjen i Nykarleby, men de har nyligen fått nycklarna till ett timmerstockshus de ska renovera i Socklot. Huset är från 1940-talet och ligger idylliskt nära naturen.Fritid: Förutom familjen är kitesurfing det stora intresset både sommar- som vintertid för Hauke. Både Storsand i Monäs och Fäboda i Jakobstad är bra ställen för kitesurfing. Maria har en egen häst, och i övrigt upptar vardagslivet med småbarn största delen av deras fritid.Fortskaffningsmedel: Sparkstötting, vilket var nytt för Hauke. Ett transportmedel som funkar bra till dagis nu då man jobbar på distans. Annars landsvägscykel, då det finns tid och är säsong. Tidigare samåkte Hauke och Maria till sina jobb i Bennäs.Drömmer om: Att få flytta in i sitt nyrenoverade hem i sommar och skapa ett liv nära naturen med familjen och några får och höns.www.jakobstadsregionen.fi/#jakobstadsregionen #pietarsaarenseutu #jakobstadregion #thehomeofquality #talentscout #jakobstad #pietarsaari #larsmo #luoto #pedersöre #kronoby #kruunupyy #nykarleby #uusikaarlepyy ... See MoreSee Less
View on Facebook