Vi växlar upp hållbarhetsarbetet!

Företag, invånare och kommuner - häng med på hållbarhetsevenemang!

I Jakobstadsregionen jobbar vi ivrigt för att tillsammans skapa hållbara Jakobstadsregionen - världens bästa plats!

Under evenemanget "Vi växlar upp hållbarhetsarbetet" vill vi lyfta fram några av de många hållbarhetsberättelser som finns bland regionens företag och kommuner. Här får du ta del av praktiska tips och råd eller låta dig inspireras och motiveras att ta nästa steg i hållbarhetsarbetet.

Till vår hjälp denna gång har vi också föreläsaren och TV-profilen Isabelle McAllister, som under sin föreläsning i Kållby samlingshus, ger oss fakta och exempel på hur den hållbara omställningen blir verklighet och vad vi behöver ha i bakhuvudet när vi möter framtiden.

Under evenemanget lanseras även Jakobstadsregionens egna hållbarhetspris. Hållbarhetspriset ges årligen till en person, ett företag/samfund/organisation samt ett till offentliga sektorn, som bidragit till hållbarhetsarbetet i regionen. Känner du någon eller några som passar in på beskrivningen?
Hjälp oss utse vinnarna genom att nominera dina kandidater (läs mera nedan).

Program

Datum: torsdag 29.9.2022
Tidpunkt: kl. 13.00-17.00
Plats: Kållby Samlingshus, Centrumvägen 260, 68800 Kållby

13.00 Välkommen
13.05 Hållbara Jakobstadsregionen
13.20 Hållbarhetsberättelser från regionens fem kommuner
14.00
Kaffe & närproducerade grisar från Bageri Ax
14.30 Hållbarhetsberättelser från regionens företag
15.15 Isabelle McAllister – ”Framtiden i våra händer”
I denna hållbarhetsföreläsning så ger Isabelle McAllister fakta och exempel på hur omställningen blir verklighet och vad vi behöver ha i bakhuvudet när vi möter framtiden. I allt från hållbar konsumtion, teknikutveckling, tillverkningsindustrin till personliga mål och drivkrafter hittar vi verktyg och tankesätt som kan bidra till en mer hållbar värld.
16.00 Prisutdelning – ”Jakobstadsregionens hållbarhetspris” 
16.30 Mingel och servering (lyxiga smörgåsar från Bageri Ax)

Anmäl dig till evenemanget via länken nedan!
(senast 23.9)

Evenemanget är avgiftsfritt!

 

Isabelle McAllister

Isabelle McAllister är kreatör, föreläsare, poddare och TV-profil som inriktar sig på hållbarhet inom förändringsprocesser, innovation och trenderi.

Isabelle har setts i en mängd program såsom Äntligen hemma, När & Fjärran, Maxat (med Erik Ekstrand), Sommartorpet, Fixa rummet och Klimatrenoverarna.

Sommaren 2021 släppte Isabelle boken Skavank vilken är en blandning av teori, inspiration och praktisk handbok som vill hjälpa oss att se på våra saker med nya ögon och lära oss hur vi bäst kan laga och vårda dem.

Isabelle mottog 2022 priset som ”Sveriges Second Hand Profil” för sitt inspirerande arbete med att visa att det inte bara är nödvändigt, utan också lustfyllt, att ställa om till en hållbar konsumtion. Läs mer om priset här.

Jag bidrar till hållbara Jakobstadsregionen-priset

Det har blivit dags att lansera Jakobstadsregionens egna hållbarhetspris!

Hållbarhetspriset ges årligen till en person, ett företag/samfund/organisation samt ett till offentliga sektorn. Nu behöver vi din hjälp att utse årets vinnare! Nominera dina kandidater till priset via länken nedan. Bland alla som nominerat lottar vi ut ett presentkort till ResQ-Club appen!

Vill du veta mer? Kontakta: