Nu har rekryteringsmässorna kört i gång!

Även om sommaren känns långt borta än, så är det hög tid att börja tänka på den! Speciellt om du behöver arbetskraft till sommarmånaderna.

Förra veckan ordnades mässan Talent Forum Vaasa i Vasa stadshus med 50 utställare och över tusen besökare. Flera företag från regionen var med och de verkade alla nöjda med dagen. För Mirka från Nykarleby är ingenjörsstuderande speciellt intressanta, men också många andra studerande är intressanta för Mirka, och vice versa.

– Det har varit en riktigt bra dag, vi har fått berätta om Mirkas verksamhet och det är alltid bra att få synlighet, konstaterar rekryteringschef Henrik Bergström.

Nora Möttönen, vd, och Miika Juusola, Head of quality control and production planning, från Jakobstadsföretaget Alfen Elkamo är glada över att vara på plats vid Stadshuset i Vasa. Många studerande har frågat efter både sommarjobb och andra jobb, säger Juusola och tillägger: Vi kommer gärna på nytt nästa år!

På samma linje är personalchef Henna Kokko-Slotte från Pedersöreföretaget Sundström:

– Vi har träffat en massa unga som varit intresserade av vad vi gör. Vi kommer gärna igen.

Näst i tur, redan torsdagen den 25 januari, är det dags för nästa lokala rekryteringsmässa, OptiCareer Day´24. Tisdagen den 30 januari är det sedan dags för Edu+Job-mässan i Kampushallen i Karleby.

Tilläggsinfo:
Fredrik Sandelin – regionutvecklare
+358 44 324 3435 / fredrik.sandelin@concordia.jakobstad.fi