Inspirationsfrukost 29.9 för företag inom kreativa branscher

Välkommen med på inspirationsfrukost med föreläsaren, författaren och TV-profilen Isabelle McAllister. Under denna förmiddag delar Isabelle med sig tankar om utmaningarna i dagens produktionssamhälle och om kraften i kreativiteten och formgivningen när vi ställer om till mer hållbara lösningar.

Till frukosten bjuder vi in kreatörer, entreprenörer och företagare inom de kreativa branscherna i Jakobstadsregionen som vill vara med och starta upp nya kreativa lösningar. Varmt välkomna med!

Program

08.30 Rosenlunds smakrika frukost
09.00 Välkommen! Tomas Knuts & Malin Fleen, Concordia
09.15 Isabelle McAllister- föreläsning: Klimatkrisen är egentligen en kreativitetskris – Hur kan kreativa företag göra skillnad i omställningen?
10.00 Workshop – hur skapar vi en ”spillpool” i Jakobstadsregionen?
11.00 Evenemanget avslutas

Anmälan via denna länk senast fredagen den 23.9. Vänligen notera att det finns begränsat antal platser vilka fylls i anmälningsordning.

Vem är Isabelle McAllister?

Isabelle McAllister är kreatör, föreläsare, poddare och TV-profil som inriktar sig på hållbarhet inom förändringsprocesser, innovation och trenderi.

Isabelle har setts i en mängd program såsom Äntligen hemma, När & Fjärran, Maxat (med Erik Ekstrand), Sommartorpet, Fixa rummet och Klimatrenoverarna.

Sommaren 2021 släppte Isabelle boken Skavank vilken är en blandning av teori, inspiration och praktisk handbok som vill hjälpa oss att se på våra saker med nya ögon och lära oss hur vi bäst kan laga och vårda dem.

Isabelle mottog 2022 priset som ”Sveriges Second Hand Profil” för sitt inspirerande arbete med att visa att det inte bara är nödvändigt, utan också lustfyllt, att ställa om till en hållbar konsumtion. Läs mer om priset här.

Frågor? Ta kontakt!

Tomas Knuts, projektledare, Circular Insights and Transition (CIT), tel. 010 239 7560, tomas.knuts(a)concordia.jakobstad.fi

Malin Fleen, projektledare, Developing Circular Design (DeCiDe), tel. 010 239 7565, malin.fleen(a)concordia.jakobstad.fi

#hållbarajakobstadsregionen #evenemang #kreativitet