”Hållbarhet är för mig någonting som ska hålla länge och finnas kvar i framtiden”

Robin, Felicia och Amilia Ljung bor sedan hösten 2021 i ett CLT parhus i Nykarleby och hållbarhet är något som är en del av deras tänk. ”Hållbarhet är för mig någonting som ska hålla länge och finnas kvar i framtiden”, säger Felicia, varefter Robin stämmer in med att det är någonting man ska kunna återanvända.

Robin, Felicia och Amilia Ljung

Felicia och Robins tankar kring hållbarhet återspeglas i deras val att bygga ett CLT parhus. ”Eftersom parhuset är byggt med element så var det enkelt att sätta upp och det är även enkelt att flytta om man skulle vilja bo någon annanstans”, berättar Robin. Annat de kommer att tänka på vid sitt val är lugnet som trämaterialet ger, enkelheten och tidlösheten.

Utöver detta syns hållbarhet även på andra sätt i Felicia, Robin och Amilias vardag. I samband med inköp försöker de tänka på kvalité och sakernas livslängd.

(Det finns många sätt att bygga hus. Att bygga med CLT är bara ett av dem).

Blev du nyfiken och vill se fler bilder av parhuset? Gå in på Instagram och följ Felicia och Robins Instagramkonto @cltbjornmossa.

Vi cyklar – Cykelkampanjen i Jakobstadsregionen håller paus under juli och fortsätter i augusti. I juli månad fortsätter vi i stället att dela hållbarhetsberättelser från regionen, och den här gången får ni ta del av invånarnas hållbarhetsberättelser. Dessa är tänkta att fungera som inspiration och påminna att det lilla vi gör i vår vardag kan göra skillnad.