Gemenskap och inspiration på morgonkaffe i regionen

Ett gemytligt sorl möter den som besöker Juthbacka herrgård i Nykarleby denna torsdag morgon. Runt borden i den stora salen har ett femtontal företagare samlats för att dels få lite matnyttig information från Concordia, dels för att helt enkelt träffa andra företagare. Först bjuds företagarna på ett infopaket bestående av bland annat finansieringsmöjligheter och hållbarhetsfrågor. Därefter finns det ingen hejd på samtalen. Här diskuteras allt från annalkande jul till arbetskraftsfrågor och AI.

Catharina Svens, som driver företaget Simile friskvård i Nykarleby centrum, trivdes med andra företagare. Det var första gången hon deltog på en företagarträff och blev glatt överraskad:

– Jag fick en hel del matnyttigt med mig och har bokat möte med en annan företagare.

Ett sätt för företagare att få kontakt med andra företagare är att komma på Concordias verkstäder och andra evenemang. Under hela hösten har Concordia dessutom varit ute i regionen och på ort och ställe träffat företagare till morgonkaffet. Onsdagen den 29 november kl 8-10 är det dags för en morgonkaffeträff i Jakobstad, på Concordias kontor. Har du missat tidigare frukostar och vill vara med nu så går det bra att anmäla sig, var i regionen du än bor.