Concordia och Ekorosk förbättrar världen på turné

I mars och april förbättrar Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia och Ekorosk världen tillsammans med kommuninvånarna. Vi ordnar fem diskussionstillfällen kring cirkulär ekonomi som kallas Cirkulär ekonomi – vad för nåt?

Tillfällena ordnas på biblioteken i Jakobstadsregionens kommuner med start torsdag 24.3 på Kronoby bibliotek, torsdag 31.3 på Jakobstads bibliotek, onsdag 20.4 på Kulturhuset AX dvs. biblioteket i Bennäs, torsdag 21.4 på Nykarleby stadsbibliotek och måndag 25.4 vid Larsmo bibliotek. Alla tillfällen ordnas kl. 18-19, man ska anmäla sig per e-post till info@ekorosk.fi för kaffeserveringen.

En cirkulär ekonomi är raka motsatsen till den linjära. I stället för att tillverka, köpa och kassera sakerna, utnyttjar man i en cirkulär ekonomi allt man tillverkat så länge det går. Det är ett modernt uttryck för kretslopp. Ett problem med den linjära ekonomin är det stora uttaget av naturresurser.

Diskussionstillfällena fokuserar på vad vi kan göra som enskilda personer, och är en del i Jakobstadsregionens arbete med klimatstrategin som godkändes i regionens kommuner i höstas.  Kom med och förbättra världen tillsammans med oss!

Mera information ger:

Projektledare Malin Lindholm tfn. 010 239 7563 i projektet ”Hållbara Jakobstadsregionen – kunskapslyft och resultat”, Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia Ab

Informatör Pia Grankvist tfn. 050 321 7603 på Ekorosk 

Vill du veta mera om vad som är på gång inom klimatarbetet i Jakobstadsregionen? Ta en titt här.

#hållbarajakobstadsregionen #cirkulärekonomi #världensbästaplats