Concordia söker ny VD

PRESSMEDDELANDE 6.4.2023

Ab Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia söker ny VD. Concordias nuvarande VD Jarl Sundqvist väljer att avgå med pension och därför har styrelsen inlett rekryteringsprocessen.

”Vi söker nu en ledare för utvecklingsarbetet som tillsammans med kommunerna i regionen och utvecklingsbolagets hela personal kan bidra till att säkerställa fortsatt positiv utveckling i Jakobstadsregionen. Vi söker en person som har förmåga att identifiera utvecklingsmöjligheter i en redan dynamisk region. Vi har många intressanta projekt på gång i Jakobstadsregionen och investeringstakten är snabb. Vi vill behålla farten i den starka utvecklingen i regionen,” säger styrelsens ordförande Peter Boström.

Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia har en central roll i att främja företagande, locka etableringar, öka inflyttning och bevaka intressen i Jakobstadsregionens fem kommuner – Larsmo, Jakobstad, Pedersöre, Kronoby och Nykarleby – som tillsammans utgör en levande och dynamisk gemenskap på 50 000 invånare.

”Det är en stor förmån att arbeta med utvecklingsfrågor i Jakobstadsregionen. Befolkningstalet växer, sysselsättningsnivån är hög och företagen har hög investeringstakt och dessutom har vi många företag som exporterar och är branschledare. På Concordia har jag fått vara med om att koordinera olika utvecklingsspår i regionen som omfattat allt från talangattraktion till hållbarhet och näringslivsutveckling. Den som drivs och inspireras av nya idéer, trivs med nätverksarbete och har förmåga att se möjligheter i omgivningens förändringar, har stora möjligheter att uppnå goda resultat i Jakobstadsregionen,” säger VD Jarl Sundqvist.

Tilläggsuppgifter ger:
Styrelsens ordförande Peter Boström, Telefon: +358 44 550 9902
VD Jarl Sundqvist, Telefon: +358 400 10 9911

Läs mera: Rekryannons