Välkommen till regionen

Här bor kvaliteten

Jakobstadsregionen består av följande 5 kommuner i Österbotten: Jakobstad, Kronoby, Larsmo, Nykarleby och Pedersöre.

Jakobstadsregionen är avslappnad och okonstlad. Vi är stolta över det vi gör och vad vi är, och här får även du vara dig själv. Men vad vi än gör, prutar vi inte på kvaliteten. Det kan de många kunderna till regionens företag runt om i världen intyga. Regionens näringsliv är mångsidigt från livsmedelsbranschen till båtbranschen. Den starka två- och flerspråkigheten i regionen har lett till att vi har mycket kunnande och erfarenhet inom internationalisering. Jakobstadsregionen är det fibertätaste området i Finland vilket gör det möjligt för både distansjobb och distansstudier. Regionens studieanordnare på tredje stadiet är Centria och Novia och på andra stadiet Optima, YA!, Kredu samt Kvarnen.

I denna mångsidiga region kan du välja hur du vill bo; vid havet, ute på landet eller urbant.

Här är vår berättelse och vårt sätt att hälsa dig välkommen!

Klicka på bilder nedan och njut av den fina broschyren och ”från A till Ö” -kartan. Titta på videor och bekanta dig med Jakobstadsregionens människor och pärlor samt hurdant är det att leva här.

Välkommen hem! broschyr som webbversion

Här bor kvaliteten är inte bara en slogan, utan ett välkänt faktum som även du kommer att märka. I Jakobstadsregionen finns ett livskraftigt näringsliv, ett rikt kulturutbud, en internationell miljö och en levande flerspråkighet. Här är naturen alltid nära – skogen, havet och sjöarna. Naturstigar, vandringsleder och platser att upptäcka. Här finns också stadens utbud med restauranger, caféer, och shopping. För att inte tala om lunchkulturen som är något alldeles unikt. Vilken annan småstad kan erbjuda över 30 lunchrestauranger?

Kulturen och idrotten är viktiga för oss. Vi hejar på våra rödvita Jarospelare, vandrar, åker skidor och spelar badminton. Vi går på konserter, sjunger i kör, tecknar, målar och yogar. Allt det här kan också bli ditt. Vi är måna om att du ska känna dig som hemma här, och ta del av allt regionen har att erbjuda. Välkommen till Jakobstadsregionen!

Hälsar,

Heidi Matinlassi, projektledare och Pia Holkkola-Löf, kommunikatör

Ab Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia
www.concordia.jakobstad.fi, +358 10 239 7550

Se och lyssna familjen Löf-Holkkolas funderingar kring varför de valde att flytta tillbaka till regionen och Jakobstad

Familjen Koski berättar om sitt liv i Jakobstadsregionen och hur det var att flytta hit.