Lätt att skapa nätverk i Jakobstadsregionen

Möt Daniela Mårtenson, R&D Manager på Yrkeshögskolan Centria och läs mera om vad hon tycker är utmärkande för Jakobstadsregionen och varför hon trivs just här.

Möt Daniela Mårtenson, R&D Manager på yrkeshögskolan Centria

Tre fina saker med Jakobstadsregionen enligt Daniela Mårtenson:

1. Lätt att skapa kontakter och nätverk, både professionellt och privat.
2. Intressanta organisationer, företag och arbetsplatser med nationella och internationella kontakter som också gör det möjligt att jobba på distans.
3. Bra energi och enkelt att hitta på saker att göra på fritiden oberoende av vilka intressen man har.

Namn: Daniela Mårtenson, hemma från Östnyland har bott 10 år i Jakobstad.
Jobb: Forskningsledare på yrkeshögskolan Centria inom forskning och utveckling. Hennes team finns i Ylivieska, Karleby och Jakobstad och jobbar inom företagande och välmående.
Studerat: Statsvetenskap vid Åbo Akademi, Åbo.
Familj: Janne Toivonen hemma från Pedersöre och barnen Elis 9 år och Aina 6 ½. Alla i familjen är tvåspråkiga, finska och svenska.
Boende: Egen lägenhet i centrum av Jakobstad och trivs med känslan av att just bo bekvämt i en stad.
Fritid: Sommarstugan i Larsmo, som också är orsaken till att de flyttade till regionen. Stort och brett intresse för trädgårdsliv utövas på stugan bland olika trädslag och växtspecialiteter. Njuter av motion för hälsan och läsning för jobb och fritid. Barnen är nu med i bland annat Jakobstads simmare och minibadminton via Pietarsaaren suomenkielinen työväenopisto. Janne brinner för skog och natur.
Fortskaffningsmedel: Tar sig runt på cykel i ur och skur oberoende årstid. Familjen klarar sig fint med en bil. Bussarna till Karleby, dit hon tar sig för jobbet ibland, och till Nykarleby där hennes man jobbar som miljövårdsinspektör för kommunen, går helt enligt deras tidtabell.
Drömmer om: En riktigt stor 40-årsfest!

”Var skulle man ordna en stor härlig fest med alla människor i ens liv om inte just precis här?!” –Daniela Mårtenson

Här kan du läsa mera om jobb och företag i vår region.