Boende

Hitta platsen för dina drömmar och din vardag

Ett hem ska präglas av dem som bor där. Den plats du väljer att slå ner dina bopålar i präglar även dig. Därför har vi gjort det enkelt för dig att hitta det som motsvarar just dina drömmar och din vardag: I Jakobstadsregionen kan du bo med havsutsikt och egen brygga, med skog eller åkermark intill knuten, vid stranden till å eller insjö, i lantlig miljö eller mitt i stan, med egen trädgård eller fem trappor upp i höjd med tallkronorna.

Vill du bygga nytt finns det gott om förmånliga tomter, även sluttningstomter i kuperat landskap trots att vi är en del av det flacka Österbotten. Det har byggts mycket i stadscentren de senaste åren, så det finns ett gott utbud av höghuslägenheter med gångavstånd till all service.

Men det är nära till service i vilken del av regionen du än väljer att bosätta dig. Avstånden är korta och det är vanligt med bostad och arbete i olika delar av regionen. Småskaligheten syns även på det sociala planet. Det är lätt att komma i kontakt med grannar och andra boende på orten och hitta sin plats i ett socialt sammanhang.

Söker du lägenhet eller en trivsam tomt att bygga på?

Lediga kommunala bostadstomter i Pedersöre
Lediga kommunala bostadstomter i Larsmo
Lediga kommunala tomter i Kronoby kommun
Lediga kommunala bostadstomter i Jakobstad
Lediga kommunala tomter i Nykarleby

Länkarna nedan leder dig till rätt kontaktpersoner, som kan hjälpa dig hitta en bostad eller en tomt som motsvarar dina önskemål!

Jakobstad, Mätningsavdelningen, Strengbergsgatan 1, tfn 06 786 3111*(växel), 06 786 3234 (Juha Gustafsson, Arrendetomtgivare)
Kronoby, Tekniska kansliet, Säbråvägen 2, tfn 06 834 3000*(växel), 050 5624 924 (Dan Stenlund, Planläggare)
Larsmo, Tekniska avdelningen, Norra Larsmovägen 30, tfn 06 785 7222, 06 785 7224 (Thomas Käldström, Markanvändningsingenjör)
Nykarleby, Byggnadskansliet, Topeliusesplanaden 7, tfn 06 785 6111 (växel), 06 785 6210 (Tom Johansson, Planläggningschef)
Pedersöre, Byggnadstillsynsbyrån, Skrufvilagatan 2, tfn 06 785 0111*(växeln)

Hitta hyres- och ägobostäder, fritidsobjekt, tomter och affärsfastigheter via fastighetsbyråerna i regionen:

Ab Mäklarbyrå J. Riska AFF
Aktia Fastighetsförmedling Jakobstad
Asunto Björndahl Ab
Fastighetsbyrå Versum Ab